AMAZONE stelt de nieuwe Cayros gedragen wentelploeg voor.

november 30, 2016

Met de overname van de ploegenfabriek van Vogel&Noot heeft AMAZONE zijn ploegenprogramma verder uitgebreid. De nieuwe Cayros gedragen wentelploeg in de groen-oranje kleur worden nu op verschillende internationale beurzen voor de eerste keer tentoongesteld.

Hiermee heeft AMAZONE aanvullend op de bestaande Cayron serie nu vijf nieuwe series wentelploegen in verschillende afmetingen en uitvoeringen in het programma. De kleinste serie, de Cayros M bestaat uit drie- en vierschaarploegen voor tractoren tot 120 pk. De Cayros M heeft een framehoogte van 78 cm en 95 respectievelijk 102 cm afstand tussen de ploeglichamen. De framebalk meet 120 x 100 x 8 mm en de wentelas heeft een doorsnede van 80 mm, bij de modellen met traploze verstelling van de snijbreedte en hydraulische steenbeveiliging zelfs 90 mm.

De opvolgende series Cayros XM, XMS en XS voor tractoren tot 140 pk respectievelijk 200 pk zijn uitgerust met steeds sterkere structurele componenten. Het topsegment van het programma wordt afgesloten met de Cayros XS pro-ploegen met een afstand tot 105 cm van de ploeglichamen en framehoogtes tot 90 cm.
Deze ploegen beschikken over een zware ploegboom van 200 x 150 x 10 mm  en een wentelas van 120 mm doorsnede. Tot deze serie behoren drie types met vier tot zes scharen voor tractoren tot 380 pk. Ze zijn ontworpen als ploegen met hoge capaciteit voor grote bedrijven en loonbedrijven.

Alle series bieden een breed scala aan uitrustingen. Zo kunnen de nieuwe ploegen worden uitgerust met een mechanische of hydraulische instelling van de snijbreedte. Bij de steenbeveiliging kunt u kiezen voor een mechanische, een halfautomatische of een volautomatische hydraulische variant. Bovendien levert AMAZONE vijf verschillende ploeglichamen inclusief een strokenrister.

Een bijzonder kwaliteitskenmerk van de Cayros ploegen is de warmtebehandeling met het ©plus-hardingsproces voor de risterbladen. Deze warmtebehandeling zorgt voor een langere gebruiksduur, hogere slagvastheid en lagere weerstand waardoor er minder vermogen benodigd is en het brandbrandstofverbruik wordt gereduceerd.                                                                                               

Cayros XS

Cayros XS

   

Cayros XM

Cayros XM

 

Cayros XMS

Cayros XMS

 

 

 

 

 

 

 

Aanvullend op de bestaande Cayron serie heeft Amazone nu vijf nieuwe series Cayros gedragen wentelploegen met verschillende afmetingen in het ploegenprogramma opgenomen.