AMAZONE snelwisselsysteem C-Mix-Clip voor Cenius cultivator

maart 28, 2017

AMAZONE biedt nu naast de reeds bewezen C-Mix-tanden het nieuwe snelwisselsysteem C-Mix-Clip aan voor de serie Cenius mulchcultivatoren. Dit systeem maakt comfortabel verwisselen van de tanden mogelijk. Het eenvoudig zeer snel en vooral tijdbesparend verwisselen voor bijvoorbeeld diep losmaken van de grond met smalle tanden naar een stoppelbewerking met ganzenvoet tanden is zonder problemen mogelijk. Vooral de kosten voor arbeidsloon kunnen zo tot een minimum worden teruggebracht.

Het C-Mix-Clip-tandsysteem bestaat net zoals de bekende C-Mix-tanden uit een geleideplaat en een tandpunt. De geleideplaat wordt bij het C-Mix-Clip-systeem vast aan de tanden geschroefd en de kouterpunt wordt aan het snelwisselsysteem bevestigd. Na de eenmalige en eenvoudige montage van de C-Mix-Clip-houder aan de tanden, kunnen met een gemakkelijk los te maken grendelpen verschillende tandpunten snel voor de betreffende werkzaamheden worden gemonteerd. De borgpen wordt aan de achterkant van de tand door een holle bout geleid en fixeert de tandpunt betrouwbaar aan de C-Mix-Clip-houder.

Afhankelijk van de omstandigheden levert Amazone geschikte 80 mm brede tandpunten vooral voor intensief losmaken met werkdiepten van 12 tot 30 cm. Hiermee wordt ook in diepere grondlagen een perfecte vermenging van organische massa bereikt.  Daarnaast is er een 100 mm brede tandpunt, die van 10 cm tot 20 cm werkdiepte zowel kan worden gebruikt voor diepere stoppelbewerking als de primaire grondbewerking. Er is ook een 320 mm brede ganzenvoet tandpunt beschikbaar voor de ondiepe stoppelbewerking van 3 cm tot 10 cm over de volledige werkbreedte.

Om er voor te zorgen, dat de tandpunten altijd vast op de C-Mix-Clip-houder worden geschoven, is er een speciaal stuk gereedschap beschikbaar. Deze zorgt naast veilige bevestiging van de tanden voor extra comfort bij het eenvoudig verwisselen.

AMAZONE presenteert met het C-Mix-snelwisselsysteem een systeem, waarmee niet alleen kostbare tijd en daardoor ook kosten voor het wisselen van tanden wordt bespaard, maar ook snel en individueel op de gewenste toepassing kan worden gereageerd.

 

Amazone C-Mix-Clip

Wanneer de borgpen losgemaakt is, kan de tandpunt snel en eenvoudig worden verwisseld.