Van het idee tot aan de kant en klare tractor – bewegende blikken achter de schermen

maart 14, 2017

Hoeveel know-how zit er in een CLAAS tractor? En welke ontwikkelingsstappen zijn er nodig van het eerste idee tot aan het bedrijfsklare hightech-product? Dat laat vanaf nu de nieuwe CLAAS Tractor website “tractors-making-of.claas.com” zien. In korte filmpjes leveren medewerkers van CLAAS, evenals praktijkmensen, spannende achtergrondinformatie en laten zien hoe alle fases van de planning, ontwikkeling en productie van de tractoren eruit zien.

Modellen van samengestelde materialen op werkelijke grootte

Op de nieuwe CLAAS Tractor website komen belangstellenden voor tractoren bijvoorbeeld te weten hoe CLAAS-ontwikkelaars vooraf gericht de eisen en wensen van landbouwers en loonwerkers verzamelen en meenemen in hun planning van nieuwe modellen. Bovendien wordt er een uniek inzicht geboden in de ontwikkelingsfase, waarin ingenieurs nieuwe tractorconcepten op de computer ontwikkelen, waaruit vervolgens modellen van samengestelde materialen op werkelijke grootte ontstaan. Aan de hand van de tractormodellen worden de nieuwe tractoren door landbouwers en loonbedrijven uit verschillende streken overal ter werreld gekeurd en verder geoptimaliseerd. Ook het omvangrijke CLAAS validatieproces maakt deel uit van het website-aanbod. Zo wordt bijvoorbeeld getoond hoe nieuwe tractorseries in het CLAAS testcentrum bij Le Mans in langduige testseries onder extreme belastingen worden getoetst.

Hoe ontstaat een CLAAS tractor op maat?

De making-of laat bovendien zien hoe het CLAAS lukt om iedere tractor individueel volgens de wensen van de betreffende klant te bouwen en er zodoende een uniek product van te maken. Een blik in de productiehal laat onder andere zien hoe cabines in een 200 meter lange montagelijn met armaturen, het remsysteem en andere modules worden uitgerust, hoe assen, versnellingsbak en andere belangrijke componenten ontstaan en hoe de lakspuitinstallatie werkt.

Alle informatie rond de making-of van CLAAS tractoren kunnen vanaf nu worden opgeroepen op tractors-making-of.claas.com en zijn als app op itunes.apple.com/de/app/claas-tractors.-making-of./id1183794219?mt=8 beschikbaar.