AMAZONE Nieuws

Home » AMAZONE Nieuws

Snel en nauwkeurig met de Precea 6000

AMAZONE breidt de Precea-familie uit met een nieuwe 8-rijige machine. De 3-punts gedragen snelle precisiezaaimachine met overdrukverenkeling is zeer geschikt voor het zaaien van rijengewassen zoals maïs, soja, zonnebloem, bieten, koolzaad en sorghum. In de toekomst zullen er de starre Precea 6000 en de opklapbare Precea 6000-2 zijn.

Lees meer >>

 

AMAZONE komt met nieuw intelligent weegsysteem: ProfisPro

De groeiende vraag naar meer precisie was voor AMAZONE aanleiding om al vanaf 2001 kunstmeststrooiers met geïntegreerde weegtechnologie te bouwen. Door gebruik te maken van de Profis weegtechniek worden afwijkingen van de beoogde hoeveelheid ten opzichte van de werkelijk gestrooide hoeveelheid exact herkend.

Lees hier het volledige bericht >

Succesvolle start: New Global Parts Center bepaalt de koers voor de toekomst

Begin dit jaar nam AMAZONE het nieuwe onderdelencentrum in de fabriek in Tecklenburg-Leeden in gebruik. Meer dan 20 jaar geleden zette AMAZONE een modern, centraal onderdelenmagazijn op in de hoofdvestiging in Hasbergen-Gaste. Na enkele uitbreidingen en moderniseringen gedurende de laatste twee decennia, bereikte de capaciteit uiteindelijk haar limiet door de gestage groei van de bedrijvengroep en het daaruit voortvloeiende toenemende volume aan onderdelen. Dit leidde tot de beslissing om volledig nieuwe onderdelenlogistiek in bestaande gebouwen en terreinen te plannen en deze op de locatie Tecklenburg-Leeden in te richten.
Lees hier het volledige bericht >

 

Triple-Shoot met Cirrus-CC

Amazone brengt een zaaicombinatie op de markt die drie verschillende gewassen of twee gewassen en kunstmest in één werkgang in het perceel brengt. Dat gaat plaatsspecifiek via gps en op verschillende dieptes.

De Cirrus zaaicombinatie met gedeelde zaadtank is hiervoor uitgebreid met een derde doseertank. De Cirrus wordt gebruikt voor de ploegloze grondbewerking (no-till) waarbij amper zaaibedbereiding nodig is.

Lees hier het volledige bericht >

AMAZONE Spuittechniek

Gewasbeschermingstechniek van AMAZONE is al ruim 50 jaar succesvol! Met de AMAZONE veldspuiten heeft u altijd een perfect passende machine voor uw bedrijf, of het nu gaat om de gedragen UF 02, de getrokken UX 01 of de zelfrijdende Pantera.

Lees meer over onze gewasbeschermingstechniek >

 

AMAZONE en Schmotzer starten proefproject CRF

AMAZONE en Schmotzer Schoffeltechniek gaan dit jaar samen met AGRAVIS Raiffeisen AG een veldproef starten onder de titel Controlled Row Farming (CRF). Het gaat om een nieuwe rijen gerelateerde akkerbouw met aandacht voor biodiversiteit.

Lees hier het volledige bericht >

NIEUW: Cenio, de compacte alleskunner

Met de Cenio lanceert AMAZONE op de Agritechnica 2019 een nieuw 3-balks compacte cultivator. Ontworpen als een lichte, maar universeel toepasbare mulchcultivator rondt de Cenio als “kleine broer” van de Cenius het AMAZONE productassortiment voor cultivatoren met 3-punts aanbouw af.

Lees er meer over >

Slim combineren met QuickLink

AMAZONE biedt optimaal op elkaar afgestemde zaaicombinaties aan voor alle bodemomstandigheden, landbouwmethoden en voor verschillende bedrijfsgroottes. Het combineren van verschillende zaaimachines met verschillende grondbewerkingsmachines en walsen is nu bijzonder eenvoudig, snel en flexibel mogelijk dankzij het nieuwe, slimme snelkoppelsysteem QuickLink. Lees meer >

Uitbreiding assortiment UF 02 gedragen veldspuiten

AMAZONE breidt het assortiment van de UF 02 gedragen veldspuiten nu uit met twee extra producttypen: de UF 1002 en de UF 1302. De complete UF 02-serie omvat daarmee tankvolumes van 1.000 tot 2.000 liter.
Lees meer >

 

 

 

De nieuwe nauwkeurige en comfortabele zaaimachine – de Cataya

De Cataya is de nieuwe mechanische opbouwzaaimachine van AMAZONE. Deze machine is een waardige opvolger van de inmiddels bekende AD opbouwzaaimachine. De Cataya bestaat uit een tweetal series waarbij er gesproken wordt over de Cataya Special en de Cataya Super. Klik hier.

 

‘Meters voordeel’ met de AMAZONE Catros en Cenius

Kies nu voor een optimale stoppelbewerking met de AMAZONE Catros en Cenius. Profiteer daarbij van de ‘meters voordeel’ voor deze grondbewerkingsmachine! Meer informatie? Klik hier.

 

 

AMAZONE ontvangt het iF Design Award 2019 voor de AmaTron 4

Nog een design-succes voor AMAZONE: de AMAZONE ISOBUS-terminal AmaTron 4 is bekroond met de felbegeerde iF Design Award 2019. In de toelichting werden de intuïtieve bediening en de unieke behuizing van de terminal in tabletstijl benadrukt als een voorbeeldig industrieel ontwerp. Bekijk hier het gehele bericht.