AMAZONE Nieuws

Home » AMAZONE Nieuws

AMAZONE UX SmartSprayer: Spot Farming op het hoogste niveau in gebruik

In het voorjaar van 2021 gaat AMAZONE de praktijk in met de UX 5201 SmartSprayer getrokken veldspuit met een werkbreedte van 36 meter. Er wordt op een groot akkerbouwbedrijf de exacte toepassing van bladherbiciden “groen in groen” in realtime uitgevoerd. De cameratechnologie van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen en de xarvio ™ Agronomic Decision-making Engine (ADE) van BASF Digital Farming Solutions beslist over de toepassing.

Lees hier het hele bericht >

AMAZONE lanceert nieuwe generatie zelfrijdende veldspuit,
de Pantera 4504.

De nieuwe Pantera 4504 voorziet in de hoge eisen die er aan nauwkeurige gewasbescherming en comfortabele bediening gesteld worden. Een geoptimaliseerd spuitvloeistofcircuit, wijzigingen in het bedieningscentrum en de verhoogde onderhoudsvriendelijkheid bieden een aanzienlijke meerwaarde.

Lees hier het hele bericht >

AMAZONE-groep blijft dynamisch groeien

De AMAZONE Groep heeft in het boekjaar 2020 de omzetgrens van 500 miljoen euro overtroffen. Wereldwijd behaalde de fabrikant van landbouw- , tuin- en parkmachines een omzetgroei van 15% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Lees hier het hele bericht >

Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek aandrukken van de grond na kerende of een diep losmakende grondbewerking.

Lees hier het hele bericht >

Meer opbrengst met de AMAZONE kantstrooi-calculator

Speciaal voor het strooien aan perceelgrenzen beschikken AMAZONE-kunstmeststrooiers over het in de schotels geïntegreerde AutoTS-kantstrooisysteem, dat zich intussen meer dan 10.000 keer heeft bewezen.

Lees meer >

AMAZONE lanceert mySpreader App

Het alles-in-één pakket voor een perfecte strooierinstelling bestaande uit de meststofdatabase, de digitale mobiele testbank EasyCheck en de EasyMix-app voor gemengde meststoffen. De mySpreader applicatie combineert drie functionaliteiten voor AMAZONE kunstmeststrooiers in één app. Het alles-in-één-concept is gericht op de intuïtieve bediening en comfortabele instelling van de kunstmeststrooier.

Hier lees je er meer over >>

Snel en nauwkeurig met de Precea 6000

AMAZONE breidt de Precea-familie uit met een nieuwe 8-rijige machine. De 3-punts gedragen snelle precisiezaaimachine met overdrukverenkeling is zeer geschikt voor het zaaien van rijengewassen zoals maïs, soja, zonnebloem, bieten, koolzaad en sorghum. In de toekomst zullen er de starre Precea 6000 en de opklapbare Precea 6000-2 zijn.

Lees meer >>

 

AMAZONE komt met nieuw intelligent weegsysteem: ProfisPro

De groeiende vraag naar meer precisie was voor AMAZONE aanleiding om al vanaf 2001 kunstmeststrooiers met geïntegreerde weegtechnologie te bouwen. Door gebruik te maken van de Profis weegtechniek worden afwijkingen van de beoogde hoeveelheid ten opzichte van de werkelijk gestrooide hoeveelheid exact herkend.

Lees hier het volledige bericht >

Succesvolle start: New Global Parts Center bepaalt de koers voor de toekomst

Begin dit jaar nam AMAZONE het nieuwe onderdelencentrum in de fabriek in Tecklenburg-Leeden in gebruik. Meer dan 20 jaar geleden zette AMAZONE een modern, centraal onderdelenmagazijn op in de hoofdvestiging in Hasbergen-Gaste. Na enkele uitbreidingen en moderniseringen gedurende de laatste twee decennia, bereikte de capaciteit uiteindelijk haar limiet door de gestage groei van de bedrijvengroep en het daaruit voortvloeiende toenemende volume aan onderdelen. Dit leidde tot de beslissing om volledig nieuwe onderdelenlogistiek in bestaande gebouwen en terreinen te plannen en deze op de locatie Tecklenburg-Leeden in te richten.
Lees hier het volledige bericht >

 

Triple-Shoot met Cirrus-CC

Amazone brengt een zaaicombinatie op de markt die drie verschillende gewassen of twee gewassen en kunstmest in één werkgang in het perceel brengt. Dat gaat plaatsspecifiek via gps en op verschillende dieptes.

De Cirrus zaaicombinatie met gedeelde zaadtank is hiervoor uitgebreid met een derde doseertank. De Cirrus wordt gebruikt voor de ploegloze grondbewerking (no-till) waarbij amper zaaibedbereiding nodig is.

Lees hier het volledige bericht >

AMAZONE Spuittechniek

Gewasbeschermingstechniek van AMAZONE is al ruim 50 jaar succesvol! Met de AMAZONE veldspuiten heeft u altijd een perfect passende machine voor uw bedrijf, of het nu gaat om de gedragen UF 02, de getrokken UX 01 of de zelfrijdende Pantera.

Lees meer over onze gewasbeschermingstechniek >

 

AMAZONE en Schmotzer starten proefproject CRF

AMAZONE en Schmotzer Schoffeltechniek gaan dit jaar samen met AGRAVIS Raiffeisen AG een veldproef starten onder de titel Controlled Row Farming (CRF). Het gaat om een nieuwe rijen gerelateerde akkerbouw met aandacht voor biodiversiteit.

Lees hier het volledige bericht >

NIEUW: Cenio, de compacte alleskunner

Met de Cenio lanceert AMAZONE op de Agritechnica 2019 een nieuw 3-balks compacte cultivator. Ontworpen als een lichte, maar universeel toepasbare mulchcultivator rondt de Cenio als “kleine broer” van de Cenius het AMAZONE productassortiment voor cultivatoren met 3-punts aanbouw af.

Lees er meer over >

Slim combineren met QuickLink

AMAZONE biedt optimaal op elkaar afgestemde zaaicombinaties aan voor alle bodemomstandigheden, landbouwmethoden en voor verschillende bedrijfsgroottes. Het combineren van verschillende zaaimachines met verschillende grondbewerkingsmachines en walsen is nu bijzonder eenvoudig, snel en flexibel mogelijk dankzij het nieuwe, slimme snelkoppelsysteem QuickLink. Lees meer >

Uitbreiding assortiment UF 02 gedragen veldspuiten

AMAZONE breidt het assortiment van de UF 02 gedragen veldspuiten nu uit met twee extra producttypen: de UF 1002 en de UF 1302. De complete UF 02-serie omvat daarmee tankvolumes van 1.000 tot 2.000 liter.
Lees meer >

 

 

 

De nieuwe nauwkeurige en comfortabele zaaimachine – de Cataya

De Cataya is de nieuwe mechanische opbouwzaaimachine van AMAZONE. Deze machine is een waardige opvolger van de inmiddels bekende AD opbouwzaaimachine. De Cataya bestaat uit een tweetal series waarbij er gesproken wordt over de Cataya Special en de Cataya Super. Klik hier.

 

‘Meters voordeel’ met de AMAZONE Catros en Cenius

Kies nu voor een optimale stoppelbewerking met de AMAZONE Catros en Cenius. Profiteer daarbij van de ‘meters voordeel’ voor deze grondbewerkingsmachine! Meer informatie? Klik hier.