AMAZONE noviteiten

Door ons geselecteerde noviteiten in één overzicht, benieuwd naar alle noviteiten? Klik dan hier.

CurveControl

De software optie CurveControl past de dwarsverdeling voor centrifugale kunstmeststrooiers in bochten de verschillende bochtsnelheden aan en corrigeert het strooipatroon.

Spuitboomgeleiding ContourControl voor de gedragen veldspuit UF 02

Voor de UF 1602 en 2002 met spuitboombreedtes vanaf 27 m biedt AMAZONE nu naast de automatische spuitboomgeleiding DistanceControl als alternatief de volautomatische, actieve spuitboomgeleiding ContourControl aan.

Zelfrijdende veldspuit Pantera 7004

Met een maximaal volume van de spuittank van 7.000 l en een nominaal volume van 6.600 l is de Pantera ontworpen voor een enorme capaciteit. De tank, gemaakt van glasvezelversterkte kunststof, heeft bijzonder gladde binnen- en buitenwanden en heeft geen schotten nodig, wat een perfecte reiniging mogelijk maakt.

Super-L3-spuitboom

Maximale precisie door nieuw middendeel met ContourControl en SwingStop Plus. Nieuw zijn de varianten met een breedte van 30 m, 33 m, 45 m en 48 m. Met de varianten van 45 m en 48 m wordt ook een volledig nieuw ontwikkeld middendeel geïntroduceerd, die bij alle Super-L3-spuitbomen vanaf een werkbreedte van 39 m in serie wordt ingevoerd.

FertiSpot voor de precisiezaaimachine Precea

Met de nieuwe ontwikkeling, waarbij de meststofportie ook gesynchroniseerd tussen de zaden wordt geplaatst, maakt het systeem hoge meststofconcentraties mogelijk met gelijktijdige bescherming tegen verbranding van kwetsbare gewassen. 

Centaya-C Special

Nadat AMAZONE in de herfst van 2022 de opbouwzaaimachine Centaya-C Super voor gecombineerd zaad heeft geïntroduceerd, volgt nu met de pneumatische opbouwzaaimachine Centaya Special de kleinere variant.

Schmotzer Schoffeltechniek

Meerdere ontwikkelingen waaronder het verschuifframe, een nieuw camerasysteem Smart Vision, schoffelmes-snelwisselsysteem RapidoClip en de combinatie met Ftender fronttank.