500ste AMAZONE UX in Nederland

maart 8, 2019

Kamps de Wild B.V. en haar dealer de Vries Mechanisatie, Beilen, hebben de 500ste AMAZONE UX getrokken veldspuit in Nederland afgeleverd. Maatschap Sikken, de trotse nieuwe eigenaar van de jubileum machine, is klaar om aan het werk te gaan op het akkerbouwbedrijf in Nieuw-Weerdinge, Drenthe.

Bij deze officiële en feestelijke overdracht waren aanwezig (v.l.n.r.) Henk Sikken, Reinhold Schirmbeck, Exportmanager AMAZONE, Jan Sikken, Marc Slootman, Verkoopleider AMAZONE bij Kamps de Wild en Andre Koskamp, vertegenwoordiger bij de Vries Mechanisatie.

Zoals Maatschap Sikken omschreef, “Na drie jaar met volle tevredenheid te hebben gespoten met de huidige machine was er nu de gelegenheid om een nieuwe UX aan te schaffen die voorzien is van de nieuwste technieken”.

De 500ste Nederlandse UX is een UX6201 Super uit de nieuwe 01 serie. Deze UX01 getrokken veldspuit is voorzien van een nieuwe, intuïtief te bedienen 7-weg kraan die zorgt voor meer comfort tijdens het vullen. Daarnaast is er een nieuwe vulmengbak gemonteerd die een hogere capaciteit realiseert. Om emissie te beperken en de gebruiker te ontzien is het automatisch reinigingssysteem geoptimaliseerd. Daarbij kan er vanuit de cabine keuze gemaakt worden uit 4 reinigingsprogramma’s; van snel en effectief tot zeer intensief. Voor verdere optimalisatie is de machine uitgevoerd met de elektrische dop-schakeling: AmaSwitch. Deze techniek maakt het mogelijk om iedere 50 centimeter een sectie automatisch te laten schakelen. Dit zorgt voor meer nauwkeurigheid en een grotere besparing van gewasbeschermingsmiddelen. Tevens biedt een machine met dergelijke spuittechniek de mogelijkheid gebruik te maken van de MIA/Vamil regeling.

De UX01 Super is de waardige opvolger van de UX00 Super. Deze machine werd voor het eerst in 2004 in Nederland afgeleverd door Kamps de Wild. Inmiddels 15 jaar later is deze UX6201 met 39 meter spuitboom de 500ste afgeleverde getrokken AMAZONE veldspuit. Een bijzondere mijlpaal voor zowel AMAZONE als voor Kamps de Wild. Voor AMAZONE en Kamps de Wild is het een jaar vol feest! Naast het 100-jarig bestaan van Kamps de Wild vieren de bedrijven tevens het 50-jarig bestaan de van de AMAZONE spuittechniek.

Kamps de Wild, AMAZONE en de Vries Mechanisatie wensen Maatschap Sikken veel plezier en succes toe met de nieuwe generatie UX01 Super.