Aanbouwframe met Crushboard of tractor sporenwissers voor Catros Special of CatrosXL

januari 28, 2019

Voor de starre compact schijveneggen Catros Special en CatrosXL in de werkbreedtes 3 m, 3,50 m en 4,00 m biedt AMAZONE nu een optioneel frontframe met Crushboard. Deze compacte schijveneggen zijn daarmee ideaal voor de zaaibedbereiding, omdat het Crushboard een sterk verkruimelend- en egaliserend effect heeft. Maar ook voor de stoppelbewerking biedt deze uitrusting bepaalde voordelen. Zo worden door het Crushboard bijv. uitgeschoten koolzaadpeulen kapot gewreven en uitgevallen koolzaad gestimuleerd om meer te ontkiemen. Raapzaad-, zonnebloem- en maïsstoppels worden ook door het Crushboard kapotgeslagen, zodat de aansluitende verrotting van het stro wordt gestimuleerd.

Het aanbouwframe wordt voor de schijven gemonteerd.  Het Crushboard kan daardoor onafhankelijk van de werkdiepte van het schijvenveld worden ingesteld. De instelling van de werkdiepte en daarmee ook de agressiviteit van het Crushboard kan naar keuze traploos mechanisch of hydraulisch worden ingesteld. Bij de hydraulische verstelling kan de bestuurder de instelling vanuit de tractorstoel gemakkelijk aan de omstandigheden aanpassen.  Hierbij wordt hij geholpen door een goed afleesbare schaalverdeling.  Als alternatief voor het Crushboard kan het aanbouwframe ook worden uitgerust met sporenwissers, die op drukgevoelige grond de tractorsporen nogmaals kunnen losmaken.

 

Compacte schijveneg Catros Special met Crushboard aan het aanbouwframe

 

 

Als alternatief kan het aanbouwframe ook worden uitgerust met tractorsporenwissers.

 

 

Wil je meer informatie over bovenstaande AMAZONE machines? Raadpleeg uw dichtstbijzijnde AMAZONE dealer, eenvoudig te vinden via onze dealer locator.