Amazone breidt het assortiment uit met Tigges pakkerrollen

maart 11, 2021

In december 2020 startte de Amazonen-Werke een samenwerking met Gebr.Tigges GmbH & Co. KG in Oelde. Tigges staat al generaties lang bekend in de landbouwtechniek voor professionele pakker- en walsen techniek en zal in de toekomst het Amazone-productassortiment in dit segment verder aanvullen. Dit betekent dat de verkooppartners en klanten van Amazone kunnen terugvallen op de jarenlange expertise van een specialist als het gaat om het gericht en plaatsspecifiek aandrukken van de grond na kerende of een diep losmakende grondbewerking.

Voor gebruik met de ploeg kan nu via Amazone het uitgebreide assortiment Tigges vorenpakkers worden ingezet. Het portfolio omvat zowel enkelvoudige pakkers, welke op aanvraag gebruikt kunnen worden als omkeerpakker met een extra nokkenwals voor een betere verkruimeling. Daarnaast zijn er ook dubbele pakkers. Naast twee gegoten ringdiameters van 900 mm en 700 mm zijn er ook verschillende ringprofielen en ringbreedtes leverbaar. Grote diameters met een breed profiel tonen hun voordelen op lichte gronden, terwijl kleinere ringen met een smalle snijkant geschikt zijn voor het breken van grove kluiten voor diepe verdichting op zware gronden. 

Vooral bij gebruik van de ploeg in het voorjaar is een goede verdichting van de grond van groot belang om uitdroging van de grond te voorkomen en een optimaal voorbereid zaaibed te creƫren. Hiermee kan op elke werkbreedte worden gewerkt, van de 3-schaar tot 6-schaar aanbouwploeg. Het productassortiment voor de grote halfgedragen ploegen gaat tot een werkbreedte van 465 cm, waarbij pakkers met een transportbreedte van meer dan 3 m optioneel kunnen worden geleverd met een hydraulisch neerlaatbare lengtetransportinrichting.

In combinatie met de Amazone zaaitechniek is ook een frontpakker met passieve naloopbesturing leverbaar. Bij het ploegen of mulchzaaien zorgt de frontpakker voor een optimale verdichting en voorbereiding voor het navolgende zaaien. Alle Tigges-pakkers zijn verkrijgbaar in het onmiskenbare Amazone-design en vormen daarmee niet alleen technisch maar ook optisch een onverslaanbare eenheid met de bijbehorende ploegen en zaaimachines.