AMAZONE introduceert het nieuwe, slimme snelkoppelsysteem QuickLink

juli 16, 2020

AMAZONE biedt optimaal op elkaar afgestemde zaaicombinaties aan voor alle bodemomstandigheden, landbouwmethoden en voor verschillende bedrijfsgroottes. Het combineren van verschillende zaaimachines met verschillende grondbewerkingsmachines en walsen is nu bijzonder eenvoudig, snel en flexibel mogelijk dankzij het nieuwe, slimme snelkoppelsysteem QuickLink.

Lees hier het hele persbericht >

Het QuickLink-systeem wordt gemonteerd op verschillende AMAZONE zaaimachines en grondbewerkingsmachines. Beginnend met de klassieke mechanische AD-zaaimachine, die kan worden gecombineerd met de rotorkopeg KE of de rotorcultivator KG of KX, is het snelkoppelsysteem ook beschikbaar voor de comfortabele Cataya precisiezaaimachine en de professionele Centaya pneumatische zaaimachine. Naast actieve grondbewerking is voor de Cataya en Centaya ook de CombiDisc compacte schijveneg verkrijgbaar. Met een grote keuze aan walsen zijn alle combinaties perfect aangepast aan de betreffende lokale omstandigheden.

Dankzij het QuickLink-snelkoppelsysteem kunnen de grondbewerkingsmachines binnen enkele minuten veilig en zonder gereedschap van de betreffende zaaimachine worden gescheiden, hiervoor zorgen drie gemakkelijk bereikbare aankoppelpunten. De grondbewerkings-machine kan dus ook perfect worden gebruikt voor sologebruik voor de zaaibedbereiding. Tegelijkertijd kan de gebruikte zaaimachine ook eenvoudig op een andere geschikte grondbewerkingsmachine worden gemonteerd, zodat met één en dezelfde zaaimachine meerdere verschillende zaaicombinaties kunnen worden gerealiseerd.

Een extra toegevoegde waarde biedt het gebruik van QuickLink in het segment precisiezaaitechniek. De rotorcultivatoren KG en KX die bij het zaaien van graan worden gebruikt, kunnen snel en gemakkelijk worden gecombineerd met de precisiezaaimachine Precea voor het zaaien van maïs met de zaaibedbereiding in één werkgang.


Wilt u meer weten over het QuickLink-systeem?
Neem dan contact op met ons of met uw lokale AMAZONE-dealer, eenvoudig te vinden via de dealerlocator