“Ideale opraapwagen waar geen dikke trekker voor hoeft”

januari 27, 2020

Melkveehouders Omgo en Willem Nieweg uit het Groningse Adorp werken voor het tweede seizoen met de CLAAS CARGOS 8300. Goede doseerwagen, grote wielen en voldoende inlaadcapaciteit. Het waren de eigenschappen, die vader en zoon op het spoor van de CARGOS brachten. “Degelijk en een simpele bediening.”

Omgo Nieweg prijst het lichte draaien van de invoer in combinatie met het instelbaar zijn van de koppel op de invoerwal. “Weinig vermogen nodig voor een goed gesneden product betekent ook een behoorlijke brandstofbesparing. Elke liter diesel is toch een euro.” De Groningse melkveehouders hebben het meeste land rond het bedrijf liggen en kiezen voor een lichte trekker. Willem Nieweg zit het meest op de wagen. “Met de hydraulisch aangestuurde pickup koppelen we wat bij als het een zware snede betreft. Het toerental is gekoppeld aan de rotor. We werken nu met een Arion 610 van 140 pk. Ook dat gaat zo mooi. Eigenlijk hoef je alleen maar gas te geven.”

“Met drie doseerwalsen komt mooi lucht door het gras. De kuil van de doseerwagen ervaren wij als homogener ten opzichte van een snijwagen. De CARGOS laden we vierkant vol. Dankzij de beweegbare bodem is de wagen na het lossen altijd leeg.”

Meer weten over de CARGOS opraapwagens?
Neem contact op met Freek Tel
telefoon: +31 (0)6 212 04 083
e-mail: f.tel@kampsdewild.nl

bron: Melkveebedrijf.nl