NIEUW: CENIO, de compacte alleskunner

juli 30, 2020
Aanbouwcultivator Cenio – de nieuwe lichte en universele cultivator van 3 m tot 4 m

Met de Cenio lanceert AMAZONE op de Agritechnica 2019 een nieuw 3-balks compacte cultivator. Ontworpen als een lichte, maar universeel toepasbare mulchcultivator rondt de Cenio als “kleine broer” van de Cenius het AMAZONE productassortiment voor cultivatoren met 3-punts aanbouw af.

De cultivator is leverbaar in werkbreedtes van 3 – 3,5 en 4 m star als Special uitvoering met breekboutbeveiliging. De Cenio kan worden gebruikt met tractorvermogens van 105 tot 190 pk. Ondanks het zeer stevige frame heeft de Cenio vergeleken met andere cultivatoren aanzienlijk minder hefvermogen nodig. Dit maakt hem ideaal voor grondbewerking met kleine tot middelgrote tractoren.

De Cenio is universeel inzetbaar van 5 tot 25 cm werkdiepte, zowel voor de oppervlakkige stoppelbewerking als in de diep losmakende en mengende grondbewerking. Dankzij een breed scala aan uitrustingsopties kan de mulch-cultivator worden aangepast aan een breed scala aan bedrijfsomstandigheden.


Flexibele aanbouw

Al bij de aanbouw aan de tractor biedt de Cenio een hoge mate van flexibiliteit. Voor zowel de topstang als de hefarmen heeft u twee koppelpunten met verschillende hoogtes. Dit betekent dat zelfs met kleinere tractoren altijd de optimale trekkrachtlijn en een voldoende grote hefhoogte kan worden bereikt. Bovendien kunnen de Cat. 3 aankoppelpunten naar binnen of buiten worden gedraaid om snel te kunnen schakelen tussen de Cat. 3 en Cat 3N.


Het tandenveld – optimaal losmaken en vermengen van gewasresten
De Cenio heeft een streepafstand van 30 cm. Dit betekent dat de machine zelfs met grote hoeveelheden gewasresten zonder verstoppingen werkt en de bestaande organische stof optimaal met de grond mengt. De Cenio Special is uitgerust met overlastbeveiliging middels breekbouten.

De scheiding van de geleideplaat en kouterpunt vermindert de kosten door slijtage. Afhankelijk van de grondsoort, locatie en vochtigheid van de grond kunnen 3 tot 5 kouterpunten worden versleten, voordat de geleideplaat moet worden vervangen. De geleideplaten van het C-Mix-schaarsysteem zijn gedraaid en zorgen samen met de optimale radius van de geleideplaat voor een perfecte omkering van de stroom grond, en daarmee voor een zeer hoge mengintensiteit met gering benodigd vermogen. Met het beproefde C-Mix-schaarsysteem biedt AMAZONE een brede keuze aan kouters.


Egaliseren en verkruimelen
Om een schone aansluiting te garanderen, zijn de kantschijven of de veerstalen toestrijkers verstelbaar in hoogte en hoek. De holle schijven zijn afzonderlijk met rubberen veerelementen gemonteerd en beschikken dus over een onderhoudsvrije overbelastingsbeveiliging. De lagers van de schijven zijn vanzelfsprekend geheel onderhoudsvrij.

Uitgebreid assortiment walsen voor naverdichting
Voor naverdichting heeft u de keuze uit 10 verschillende soorten walsen. De walsen worden via het beproefde snelwisselsysteem, middels klemmen, verbonden met de cultivator, zodat bij extreem wisselende grondomstandigheden er snel van wals gewisseld kan worden.

Om bij de eerste stoppelbewerking direct vanggewassen / groenbemester te zaaien kan de Cenio uitgerust worden met de universele Greendrill 200 zaaimachine.


Wilt u meer weten over deze nieuwe 3-balks compacte cultivator Cenio?

Neem dan contact op met ons of met uw lokale AMAZONE-dealer.

Of bekijk hier de brochure van de Cenio >