Okkema’s Loonbedrijf: “Cargos 8500 past bij onze filosofie op bodem”

januari 27, 2020

Voor Hendrik en Tjerk Okkema van Okkema’s Loonbedrijf in het Friese Easterein is het ontzien van de bodem cruciaal. “Belasting rond de drie ton per band en een bandenspanning van ongeveer een bar. Dat red je niet met een tandem.”

Met 30,5 inch Tridem-banden is de CARGOS-uitvoering uniek in de markt. “De speciale geknikte bodem maakt het makkelijker om er grote wielen onder te hebben.” De wagen is uitgevoerd met een weeginstallatie en het hydraulisch geveerde onderstel vangt met gemak de grootste hobbels en oneff enheden op.

Vertaald zich dit in betere grasproductie? “We hebben het niet gemeten, maar optisch zie je het wel. De hergroei is beter. De klanten vragen tegenwoordig specifiek ‘Komt Pieter even?’. Dat is de vaste chauffeur van de New Holland T7-230 die voor de CARGOS staat.”

Kwaliteit voor de klant staat centraal. De wagen is op speciaal verzoek met twee loswalsen in plaats van drie uitgevoerd. “Dit lost sneller en lichter. Zonder walsen heb je een mindere verdeling. Een goede belading voorkomt stuwing, waardoor er geen ‘propjes’ of ‘koekjes’ van gewasresten in de kuil ontstaan. In de praktijk zagen wij dat de koe juist die laat liggen”. De pick-up is uitgevoerd met dubbelzijdige messen zodat tussen het slijpen door een goede snijkwaliteit gegarandeerd blijft.

Meer weten over de CARGOS opraapwagens?
Neem contact op met Freek Tel
telefoon: +31 (0)6 212 04 083
e-mail: f.tel@kampsdewild.nl

bron: De Loonwerker