AMAZONE UX veldspuiten

Bij AMAZONE bouwen we sinds 1968 landbouwspuiten, vandaag de dag hebben we moderne getrokken, gedragen én zelfrijdende veldspuiten in ons productaanbod. Door onze verbeterdrang zijn we altijd opzoek naar een manier om het nog beter te doen, met de nieuwste AMAZONE UX veldspuit als resultaat. We laten je de belangrijkste voordelen van deze getrokken veldspuit zien.

Meer informatie over de UX veldspuit?

Op het ritme van de natuur

Gewasbescherming, dat staat voor iedere agrariër hoog op de agenda. Om jouw gewassen goed te beschermen, help je ze daar waar en wanneer dat nodig is. Met de AMAZONE UX Super getrokken veldspuit bescherm je je gewas op het ritme van de natuur en ben je klaar voor de toekomst.

De AMAZONE UX in het kort

Systeem met dubbele pompen met een capaciteit tot wel 700 l/min en een tankinhoud van 4.200 tot 11.200 liter. Licht geconstrueerde spuitboom met spuitboombreedten van 21 m tot 48 m.

De voordelen van deze getrokken landbouwspuit in één oogopslag:

 • Geringe transporthoogte en korte transportafmetingen dankzij innovatief tankontwerp en spuitboomconstructie
 • Licht, compact en wendbaar – korte bouw met fuseebesturing tot 28° stuuruitslag.
 • Stofdichte opbergvakken aan de linker- en rechterkant.
 • SmartCenter: Bediening naar wens – van het intuïtief te bedienen standaardpakket tot het Comfort-Pakket plus met een drukgevoelig aanraakscherm.
 • Krachtige zelfaanzuigende, onderhoudsvrije zuigermembraanpompen met een opbrengst tot 700 l/min zorgen, zelfs bij hoge spuitdruk voor hoge spuithoeveelheden.
 • Volautomatische passieve spuitboomgeleiding DistanceControl of actieve spuitboomgeleiding ContourControl zorgt voor perfect balans, ongeacht de omstandigheden.

Wil je meer weten over de getrokken landbouwspuit?

Klantreview van Klaas over zijn UX 5201 Super

Uniek balanssysteem

Door de centrale pendelophanging worden de Super-L spuitbomen optimaal geleid. Gecombineerde veer- en dempingselementen zorgen ook voor een enorme vermindering van alle verticale bewegingen. Bovendien worden horizontale draaibewegingen tot een minimum beperkt door een geïntegreerd dempingssysteem, zodat met elke AMAZONE-spuitboom optimale resultaten kunnen worden bereikt.

Eerst zien, dan geloven? Bekijk deze video eens.

Super L3-spuitboom – Klap de spuitboom in tot 12 meter

De Super-L3-spuitboom is een aanvulling op de Super L2-spuitboom met een maximale werkbreedte van 48 m. De spuitboom is leverbaar in 30 m, 33 m, 45 m, en 48 m. Voor maximale stabiliteit en een laag eigen gewicht zijn de profielen van de voorlaatste boomdelen van de 48 m brede Super-L3-spuitboom van carbon vervaardigd. De laatste boomdelen bestaan compleet uit een aluminiumconstructie met extra dwarsprofielen.

Laag zwaartepunt, hoge bodemvrijheid

Tijdens de ontwikkeling van de UX-tank, hebben we kritisch gekeken naar wat écht belangrijk is. Een laag zwaartepunt kreeg daarin een grote prioriteit. Dat is voor zowel het transport als voor de balans zeer belangrijk. Daar waar andere producenten de tank op het frame hebben gebouwd, hebben wij het frame óm de tank gebouwd.

Door deze manier van bouwen, heeft de UX-veldspuit een laag zwaartepunt, maar een hoge bodemvrijheid.

Meer toelichting?

UX van toen en nu

Bij AMAZONE staan we voor innovatie, dat staat hoog op onze agenda. Benieuwd hoe de AMAZONE UX getrokken veldspuit zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld?

Unieke tankvorm

Naast het lage zwaartepunt, heeft de tank van de AMAZONE UX Super spuitmachine nog een aantal prettige voordelen. Door de aerodynamische vorm aan de binnenzijde, is de tank eenvoudig te reinigen en zijn de resthoeveelheden zeer gering. Door de slimme vorm is de veldspuit erg compact in breedte én in hoogte.

Veldspuit AMAZONE - Kamps de Wild

Opties van de AMAZONE UX veldspuit

Vermindering van de verticale beweging van de spuitboom – ContourControl
Met de actieve spuitboomgeleiding ContourControl biedt AMAZONE een innovatieve en volautomatische spuitboomgeleiding voor spuitbomen vanaf 21 m werkbreedte. Daardoor bereik je de hoogste precisie tijdens de applicatie, ook met de kleinste afstanden tot het doeloppervlak, ook bij hoge rijsnelheden en grote spuitboombreedtes. ContourControl kan worden gebruikt met de Super-L-spuitbomen in combinatie met de Flex-bediening 1 of Flex-bediening 2.

AMAZONE veldspuit - ContourControl

De nieuwe spuitboomgeleiding is gebaseerd op een snelwerkend hydraulisch systeem en 4 sensoren, of in combinatie met Flex-bediening 2 zelfs 2 extra sensoren, die negatieve automatische scheefstelling mogelijk maken.

Noodstop? Of iets te hard geremd? SwingStop vangt de klap op

Voor vermindering van horizontale bewegingen van de spuitboom.

Om ook de horizontale positie van de spuitboom aan de toegenomen eisen, zoals de grotere werkbreedten en hogere rijsnelheden aan te passen, biedt AMAZONE als extra uitvoering voor de spuitboomgeleiding Contour Control de actieve dansonderdrukking SwingStop aan.

Wil je nog meer weten?

Elektrische individuele dopschakelingen met 50-cm-sectie

De elektrische individuele dopschakeling AmaSelect bestaat uit een 4-ling doplichaam met elektrisch in- en uitschakelen en extra omschakelen van de doppen. Naast de 50 cm-sectie, die automatisch kan worden geschakeld via GPS-Switch, biedt het systeem ook elektrische omschakeling tussen de vier gemonteerde spuitdoppen via de bedieningsterminal of zelfs automatisch wanneer de rijsnelheid verandert of de afgifte wordt gewijzigd.

Daarmee kun je verschillende, handige combinaties inzetten op jouw spuitmachine;

Bespaar middel door óp de rij te spuiten in een vroeg stadium met AmaSelect Row

Nauwkeurig strokenspuiten met een druk op de knop om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. AMAZONE biedt de AmaSelect Row-functie aan voor de AmaSelect elektrische individuele dopschakeling, om op afstand om te schakelen van de volvelds toediening naar het rijgerelateerde strookspuiten. Bij het op rijen spuiten van stroken met speciale 40 °- doppen reduceert tot 65% gewasbeschermingsmiddelen.

Plaatsspecifiek werken op het ritme van de natuur met AmaSelect Spot

Om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen, biedt AMAZONE met de AmaSelect individuele spuitdopschakeling een plaatsspecifieke behandeling op basis van zeer nauwkeurige spotapplicatiekaarten.

Wij zijn overtuigd van de prestaties van onze veldspuiten

 • Hoogte-indicatoren
  Aan elke L3-spuitboom hebben we handige hoogte-indicatoren bevestigd. Hierdoor kun je, ook bij een spuitboom van 48 meter, de balans van jouw UX-veldspuit in de gaten houden.
 • Overzichtelijk vullen en bedienen
  Met SmartCenter, het centrale bedieningscentrum, is de bediening eenvoudiger en comfortabeler dan ooit tevoren. Het SmartCenter met vulmengbak en het complete bedieningspaneel inclusief vulaansluitingen voor zuig- en drukvulling bevinden zich praktisch centraal aan de voorzijde onder het linker deksel.
 • Eenvoudige reiniging
  We krijgen regelmatig de vraag; hoe reinig ik de veldspuit? Goede vraag, want het reinigen van een landbouwspuit is ontzettend belangrijk en niet vanzelfsprekend. Bij AMAZONE hebben we goed nagedacht over de reiniging van onze veldspuiten.
  Drie krachtige roterende doppen worden gebruikt om de spuittank te reinigen. Korte wegen en de kleinst mogelijke doorsneden zorgen voor lage resthoeveelheden.
Kamps de Wild- AMAZONE dealers

Service

Wist je dat je bij aanschaf van een nieuwe AMAZONE veldspuit, je standaard twee jaar garantie hebt?
Voor onderhoud aan jouw AMAZONE veldspuit is er altijd een gecertificeerde AMAZONE dealer in jouw omgeving door ons brede dealernetwerk. Onze dealers zijn getraind om jouw spuitmachine te onderhouden. Bekijk hier welke dealer in jouw omgeving actief is.

Alles weten over de AMAZONE UX veldspuit?

Vraag de brochure aan of laat ons contact met je opnemen.

AMAZONE veldspuiten - formulier

Wat is je naam?*
Wat is je postcode?
Maak een keuze*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever zelf contact opnemen?

Stuur dan een email naar: amazone@kampsdewild.nl. Onze specialisten staan voor je klaar.

Erwin Tessers

Business Unit Manager

Pieter Geerts

Sales Area Manager Zuid-Nederland

André Koskamp

Sales Area Manager Noord-Nederland