CLAAS Dealer Bedrijfsschool

Wil jij werken met de nieuwste techniek en apparatuur van CLAAS?
CLAAS biedt nu een unieke opleiding aan op Aeres Tech in Ede: De CLAAS Dealer Bedrijfsschool niveau 3 en niveau 4. Een opleiding waarbij je “leert door te doen” en jezelf kan ontwikkelen tot een echte CLAAS expert.

Bij deze opleiding leer je reparaties en storingen op te lossen aan de nieuwste machines en werktuigen, je leert zowel met mechanische als elektrische problemen oplossen, leert machines keuren, veilig te werken en zelfs hoe om te gaan met klanten. De opleiding is te volgen op mbo niveau 3 en 4.

Maar waarom de CLAAS Dealer Bedrijfsschool?

Marc Op ’t Root, directeur van Op ’t Root B.V. laat zijn leerling monteurs naar de CLAAS Dealer Bedrijfsschool gaan voor specialisatie in het vakgebied. Veel van deze leerling monteurs hebben al een niveau 2 opleiding gevolgd en beschikken over de basiskennis. Omdat Op ’t Root full-line dealer is van CLAAS machines en daar onderhoud en reparaties aan uitvoert, is het prettig voor de leerlingen om zich daarin te specialiseren.
“De leerling monteurs werken met actuele software, diagnose technieken en leren om onderdelen en technische tekeningen op te zoeken. Dat helpt ze om eenvoudig de weg te vinden in de systemen en zijn daardoor ook snel inzetbaar”.

Marc heeft al voor 15 tot 20 leerlingen gezorgd dat zij zich konden specialiseren op de CLAAS Bedrijfsschool sinds het bestaan van deze opleiding in 2011.
“Er is zeker verschil te merken in kwaliteit.” vertelt Marc. “Er wordt geïnvesteerd in expertise van docenten, de leerlingen hebben verschillende leermiddelen ter beschikking en hebben de mogelijkheid om te werken aan de meest moderne machines.”
De leerlingen werken met blokweken. Een aantal weken verdeeld over het jaar brengen zij door op de school en de rest van het jaar werken ze in de praktijk op het bedrijf. Zo kunnen ze gedurende de opleiding hun praktijkervaring direct toepassen en ontvangen ze al een vast inkomen.

Sil, een van de monteurs bij Op ’t Root B.V., volgt momenteel de CLAAS Dealer Bedrijfsschool opleiding. Zijn familie was altijd actief in de landbouw, waardoor hij zelf al vroeg wist dat hij ook de landbouw mechanisatie in wilde gaan. Vanuit zijn stage is Sil bij Op ’t Root B.V. terecht gekomen en is daarna via Marc bij de CLAAS bedrijfsschool gestart. “Het leukste is de afwisseling van theorie en het daarna meteen kunnen toepassen in de praktijk”, vertelt Sil. Tijdens zo’n blokweek krijgen de leerlingen het begin van de week theorie, waarna zij overgaan op praktijklessen waarbij ze direct kunnen toepassen wat ze hebben geleerd. Waar Sil ook tevreden over is, is dat de opleiding een goede focus heeft op de basis, met realistische reparaties die ook in de praktijk voor komen.

Na de opleiding geeft Aeres Tech blijvend aanvullende opleidingen en trainingen. Sil wil na de opleiding ook verder blijven leren en maakt hier graag gebruik van.

Heb je ook interesse in de CLAAS Bedrijfsschool? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie.