AMAZONE
Nieuwe pneumatische Centaya 3000 Special opbouwzaaimachine

AMAZONE breidt het assortiment pneumatische opbouwzaaimachines uit met de Centaya 3000 Special. Het nieuwe type in het Centaya assortiment vervangt de AD-P Special opbouwzaaimachine.

De Centaya Special wordt aangeboden met een zaadtank van 1.000 of 1.500 liter inhoud en een werkbreedte van 3 m. De pneumatische opbouwzaaimachine kan worden uitgerust met RoTeC-enkelvoudige schijfkouters of TwinTeC-dubbele schijfkouters.

Compact, gebruiksvriendelijk en exact

De gesegmenteerde verdeelkop van de Centaya Special bevindt zich achter de zaadtank en direct boven de kouters. Deze opstelling zorgt voor korte transportwegen van het zaad. Hierdoor is de zaadtank ver naar voren geplaatst en heeft zo een optimaal zwaartepunt dicht bij de tractor. De verdeelkop is gemakkelijk bereikbaar via het laadplatvorm en kan daardoor regelmatig worden gecontroleerd. Ook het instellen van de rijpadensystemen is door de goede bereikbaarheid eenvoudig uit te voeren.

Door de lage constructie van de zaadtank heeft de chauffeur een beter zicht op de machine. De royale vulopening van 2,30 x 0,84 m maakt een snel en moeiteloos vullen mogelijk met big bags, voorladerbak en zakgoed. Dankzij de spitse uitloop en de steile trechterwanden wordt het zaad veilig naar de doseereenheid geleid. Bovendien blijven er slechts kleine resthoeveelheden achter.

De opbouwzaaimachine Centaya Special wordt via ISOBUS aangestuurd. De zelfontwikkelde AMAZONE-software stelt de bestuurder in staat deze intuïtief te bedienen. In combinatie met de TwinTerminal kan de machine snel en eenvoudig worden voorbereid op het veldwerk.

Slimme kalibratie

Het kalibreren van de zaaimachine kan eenvoudig vanaf het laadplatvorm worden uitgevoerd. De goed toegankelijke doseerinrichting onder aan de trechter zorgt voor een gelijkmatige dosering van het zaad. Het zaad wordt via de meegeleverde opvanggoot verzameld en gewogen met behulp van de standaard meegeleverde weegschaal.

AMAZONE biedt voor de Centaya Special verschillende doseerrollen aan voor andere zaden of verschillende zaadhoeveelheden. Om de doseerrollen te verwisselen, hoeven slechts twee bouten direct op de doseerinrichting te worden losgedraaid met behulp van het meegeleverde gereedschap.

Om het voordoseren, kalibreren en leegmaken van restanten verder te vereenvoudigen, biedt AMAZONE in combinatie met de bedieningsterminal AmaTron 4 het Comfortpakket met TwinTerminal 3.0 aan voor de Centaya Special. Deze terminal wordt met een magneet in de buurt van de doseerinrichting bevestigd. Het kalibreren kan zo direct op de machine worden uitgevoerd zonder vaak van de tractor te moeten in- en uitstappen. Voor de ISOBUS-besturing van de zaaicombinatie kunnen de ISOBUS-terminals AmaTron 4, AmaPad 2 van AMAZONE of een willekeurige ISOBUS-terminal van een andere fabrikant worden gebruikt.

AMAZONE biedt voor slimme kalibratie het Comfortpakket met TwinTerminal 3.0 aan

Enkelvoudig schijfkouter of dubbele schijfkouters

De Centaya Special kan optioneel worden uitgerust met het RoTeC-enkelvoudig schijfkouter of het TwinTeC Special-dubbele schijfkouter.

RoTeC-kouters zijn onderhoudsvrij en werken ook bij grote hoeveelheden stro en plantenresten zeer betrouwbaar. De opbouw van de zaaivoor en de optimale geleiding van het zaad in de grond gebeurt aan de ene kant door de zaaischijf en aan de andere kant door een vorentrekker. De dieptegeleideschijf Control 10 of Control 25 voorkomt dat grond aan de zaaischijf blijft kleven en zorgt ervoor dat de ingestelde zaaidiepte wordt aangehouden. U kunt kiezen uit rijenafstanden van 12,5 en 15 cm.
Uitgerust met het krachtige TwinTeC Special dubbele schijfkouter, biedt de zaaimachine een nauwkeurig en robuust dubbelschijfskouter. Met een schijfdiameter van 340 mm en een kouterdruk van 40 kg maakt het kouter een zeer nauwkeurige en schone plaatsing van het zaad mogelijk, zelfs bij hoge snelheden en op wisselende grondsoorten. Dankzij de nalopende dieptegeleidingswiel is er altijd een goed contact, zodat een optimale zaadplaatsing is gegarandeerd. Zelfs onder de moeilijkste omstandigheden blinkt het kouter uit door zijn rustige loop. De rijenafstand bedraagt 15 cm.

Centaya 3000 Special met TwinTeC Special dubbele schijfkouters

Snelkoppelsysteem QuickLink

De opbouwzaaimachine Centaya Special kan via het QuickLink-snelkoppelsysteem heel eenvoudig, snel en zonder gereedschap op verschillende AMAZONE-grondbewerkingsmachines worden aangesloten. Afhankelijk van de grondsoort kan hij worden gecombineerd met de rotorkopeggen KE 02 of de rotorcultivatoren KG en KX. De Centaya Special kan met de compacte schijveneg CombiDisc op zeer lichte gronden worden ingezet.