AMAZONE
Nauwkeurig, intuïtief en hoge capaciteit!

Alles in een werkgang met de Precea 6000-2AFCC

Met de nieuwe Precea 6000-2AFCC breidt AMAZONE zijn assortiment precisiezaaimachines met driepuntsophanging uit, wat uniek is op de markt. De optimale combinatie van robuuste KG rotorcultivator en nauwkeurige Precea precisiezaaimachine verhoogt de capaciteit. Vanaf nu ook met een werkbreedte van 6 m en 8 rijen. Aangevuld met de FTender fronttank biedt deze combinatie boeren en loonwerkers een uiterst flexibel werktuig.

Logisch gecombineerd

Een optimaal voorbewerkt zaaibed met gelijkmatige kiemomstandigheden vormt de basis voor een hoge veldopkomst. De robuuste rotorcultivator KG 6002-2 Super mengt het oppervlak zeer gelijkmatig met de tanden op grip. De scheiding van grove kluiten naar het oppervlak en fijne grond in het gebied van de wortelhorizon zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Afhankelijk van de grondsoort en de werkdiepte kunnen rijsnelheden tot 12 km/u worden bereikt waardoor een hoge capaciteit mogelijk wordt.

Het wisselsysteem maakt een tijdelijke ombouw van de Precea-precisiezaaimachine op de Avant-zaaibalk met RoTeC- of TwinTeC-zaaikouters mogelijk. Aangevuld met de FTender voor kunstmest- of zaadgoed vormen de solomachines een zeer flexibele en uiterst wendbare zaaicombinatie.

De talloze toepassingsscenario’s en vooral de combinatie van meerdere bewerkingen in één werkgang maken de Precea 6000-2AFCC tot een economisch aantrekkelijke machine.

Ook onder moeilijke omstandigheden zorgt de rotorcultivator voor een ideaal zaaibed

PreTeC-mulchzaaikouter

Het nieuw ontwikkelde PreTeC-mulchzaaikouter kan mechanisch worden belast met een kouterdruk tot 220 kg. Met de hydraulische variant is het zelfs mogelijk om de druk tot 350 kg direct vanuit de tractorcabine in te stellen tijdens het rijden op het veld. Dit zorgt voor een rustige loop en een gelijkmatige opkomst in het veld bij het ploegen of mulchzaaien.

De koutereenheid kan snel en zonder gereedschap aan de plaatselijke omstandigheden worden aangepast. De plaatsingsdiepte kan individueel via een gatenpatroon worden ingesteld en in de parkeerpositie worden gebracht om de machine weg te zetten. Ook de aandrukkracht en de openingshoek van de V-aandrukrollen zijn zeer eenvoudig en zonder gereedschap in te stellen. De complete koutereenheid is goed toegankelijk en de onderhoudsvrije lagers en bussen zijn optimaal beschermd tegen stof.

Exacte verenkeling door overdruk

Het verenkelen bij de Precea wordt uitgevoerd door overdruk van de turbine. Zowel de zaadtank als het gehele doseersysteem staan ​​onder overdruk. De zaden worden vanuit de zaadtank naar de betreffende verenkelschijf gevoerd, die voor de dosering luchtdicht is afgeschermd en worden tegen de geboorde gaten gedrukt. Exacte verenkeling vindt nu plaats door de volgende drie afstrijkers. De korrels komen dan in het schietkanaal, waar de aandrukkracht wordt gestopt en de korrels precies in de zaaivoor worden geschoten en door de vangrol worden tegengehouden. Een optische sensor bewaakt nauwkeurig de verenkeling en meldt missers en dubbele posities aan de tractorterminal. De werking van de afstrijkers kan dan eenvoudig worden aangepast. Een andere uitbreidingsstap is de elektrische en volautomatische instelling van de afstrijkers via SmartControl.

Fronttank FTender voor optimale gewichtsverdeling

Voor maximale capaciteit is de Precea 6000-2AFCC uitgerust met de nieuwe fronttank FTender voor bemesting. Tankinhouden van 1.600 l of 2.200 l resulteren in minder stilstand en dus meer capaciteit. De FTender beschikt standaard over een elektrische dosering en besturing via de ISOBUS-terminal. Hier is het mogelijk met de optionele TwinTerminal het kalibreren direct op de fronttank uit te voeren. U vindt de bijgeleverde weegschaal en een opvouwbare emmer veilig opgeborgen in de buurt van de gemakkelijk toegankelijke doseerunit.

De FTender biedt een meerwaarde omdat hij ook als zaadtank voor de Avant 02 zaaicombinatie kan worden gebruikt. Maar deze kan ook worden gecombineerd met de AMAZONE-grondbewerkingstechniek om in één keer groenbemesters en/of kunstmest aan te brengen.

Precea 6000-2AFCC met frontaanbouwtank FTender 2200

Machinebesturing

Een zeer comfortabele machinebediening is mogelijk met de Precea-2AFCC met de zelf ontwikkelde software met ISOBUS-terminals, b.v. B. de AmaTron 4 of AmaPad 2. De geoptimaliseerde bediening met Touchscreen vereenvoudigt de oriëntatie van de gebruiker in de software.

Klik hier voor de gebruiksvideo van de Precea 6000-2AFCC Super precisiezaaimachine.