AMAZONE
Nieuwe rotorkopeg KE 6002-2 Rotamix

AMAZONE breidt het productassortiment van de nieuwe rotorkopeggen KE 02 Rotamix uit met een opklapbare variant van 6 m. De KE 6002-2-400 Rotamix is toegelaten voor tractoren tot 400 pk en kenmerkt zich met name door zijn hoge capaciteit en zeer goede verkruimeling van de grond.

Hoge capaciteit

Met de KE 6002-2-400 biedt AMAZONE een nieuwe machine aan, die vooral is ontwikkeld voor grote oppervlakten. Dankzij de werkbreedte van 6 m heeft de rotorkopeg een zeer hoge capaciteit. Het snel inklappen tot de transportbreedte van 3 m zorgt bovendien voor snel en veilig transport tussen percelen. Deze is ontworpen voor solo-gebruik en kan niet aan een zaaimachine worden gekoppeld.

De nieuwe KE 6002-40 met het Rotamix-systeem heeft 24 rotoren en kenmerkt zich door een zeer compact, kort ontwerp.

Rotamix systeem – kort, compact en nog vier extra rotoren over een afstand van 6m

De rotorkopeg KE 6002-2-400 met het Rotamix-systeem heeft vier rotoren per meter werkbreedte, waarover het ingaande vermogen wordt verdeeld. De tanden op sleep zorgen ook op zware grond voor een zeer goede kruimelstructuur. De nieuwe rotorkopeggen zijn daarom zeer geschikt voor de zaadbedbereiding, vooral na het ploegen.

Het grote aantal tandendragers maakt een kleinere diameter van de rechte tandwielen mogelijk. Hierdoor kon de stabiele tandwielbak zeer compact en dus licht worden uitgevoerd. De korte constructie zorgt ervoor dat de hefboomwerking op de tractor wordt verminderd en deze daardoor een lager hefvermogen nodig heeft dan andere rotorkopeggen.
Met het beproefde Quick+Safe-systeem hebben de 290 mm lange tanden een geïntegreerde steenbeveiliging en kunnen ze eenvoudig en zonder gereedschap worden vervangen.

  1. Compacte tandwielgoot met stabiele constructie, tandwielen met kleine diameter, lage opbouw, 45 mm dikke asdoorsnede, wanddikte 6 mm en dubbele bodem
  2. Tandendragers uit één stuk gesmeed
  3. Quick+Safe-Systeem: Tanden snelwisselsysteem en geïntegreerde steenbeveiliging
  4. 290 mm lange tanden op sleep

Hoge capaciteitsklasse met DirectDrive-aandrijving

Het Long-Life-Drive-systeem, inclusief de DirectDrive-aandrijving, zorgt voor een lange levensduur en maximale souplesse. De dubbele afdichting met cassette-asafdichtring en labyrintafdichting beschermt tegen stof, vocht en vuil.

De kern van de nieuwe producttypes van de rotorkopeggen is de DirectDrive-aandrijving, via welke de hogere krachtstroom direct op de rechte tandwielen van de rotoren wordt overgebracht. De nieuwe KE 6002-2-400 Rotamix kent geen omleiding, wat zorgt voor een zeer goede, slijtvaste krachtoverbrenging. De aandrijfkasten bevinden zich op elk van de twee zijarmen. De rotorkopeg wordt aangedreven met een aftakastoerental van 1.000 t/min. Het toerental van de rotoren kan worden aangepast aan de verschillende grondsoorten door middel van verwisselbare tandwielsets.

Instelling en werktuigen

Voor een nauwkeurige en veilige instelling van de werkdiepte wordt bij de KE 6002-2-400 een gatenpatroon gebruikt. Dit maakt een zeer groot aantal instellingen mogelijk, waarbij de werkdiepte mechanisch fijn kan worden aangepast met behulp van een instelbout. Het instellen is eenvoudig en begrijpelijk voor de klant opgebouwd.

De egalisatiebalk voor het egaliseren van de grond wordt door de wals op de exacte diepte geleid en maakt dankzij de geïntegreerde overbelastingsbeveiliging het naar boven uitwijken mogelijk. Voor een nauwkeurige afstelling wordt het universele bedieningsgereedschap meegeleverd, dat voor veel machine-inrichtingen kan worden gebruikt, bijvoorbeeld om de zijplaten in te stellen en in hoogte te veranderen of om de markeurs in te stellen.

De egalisatiebalk is 100 mm ingekort om de doorstroming en het egaliseren de grond te verbeteren. Dit verbetert de doorgang tussen de zijplaten en het egalisatiebord.

Perfect zaadbed na bewerking met de KE 6002-2-400 Rotamix

Veelzijdig walsenprogramma

Er zijn talloze soorten rollen met verschillende diameters leverbaar voor gerichte naverdichting voor een breed scala aan vereisten. AMAZONE biedt de tandenpackerwals voor het verkleinen en verdichten over het hele oppervlak. De V-ringwals verdicht in stroken voor lichte en middelgrote percelen. Optioneel ook met matrixprofiel voor een nog betere aandrijving op lichte grond. Het walsenprogramma wordt gecompleteerd met de trapeziumvormige ringwals, ook voor strooksgewijze verdichting.

Zie hieronder de KE 6002-2 Rotamix in actie: