AMAZONE Precea Performance Tour – Dit zegt de praktijk

Als onderdeel van een Europese Precea Performance Tour heeft AMAZONE al meer dan 30 boeren en loonwerkers begeleid bij het gebruik van hun AMAZONE Precea precisiezaaimachine. In totaal 13 landen kon de Precea zijn diverse toepassingsmogelijkheden demonstreren.

Met de Performance Tour geeft AMAZONE inzicht in het dagelijkse werk van de Precea aan de hand van verschillende bedrijfsstructuren met verschillende gewassen. Verslagen uit de eerste hand vertellen hoe flexibel, precies en krachtig deze precisiezaaimachine kan zijn. De ervaringen van de boeren en loonwerkers zijn vastgelegd in korte videoclips. AMAZONE stelt deze en meer informatie beschikbaar op de website www.precea.net

Verschillende gewassen, specifieke grondsoorten en bijzondere klimatologische omstandigheden – de Precea kon deze uitdagingen op de bezochte boerderijen met gemak aan. Verschillende producttypes bieden flexibele uitrustingsvarianten voor de verschillende werkomstandigheden. Het productassortiment loopt van de vierrijer Precea met een werkbreedte van 3 m tot de twaalfrijer met een werkbreedte van 6 m. Gebruikers prijzen vooral de gereedschapsloze omschakeling naar andere gewassen met korte insteltijden. Door speciale frameconcepten kunnen de zaaiaggregaten vrij worden verschoven, zodat de rijenafstand snel kan worden aangepast. De krachtige verenkelingsaandrijving met overdruk en het eersteklas PreTeC-mulchzaaikouter zijn perfect op elkaar afgestemd. Zelfs bij hoge werksnelheden tot 15 km/u zijn de boeren overtuigd van de hoge plaatsingsnauwkeurigheid van de eerste tot de laatste korrel. Talrijke uitrustingsvarianten ontlasten de chauffeur en zorgen onder alle omstandigheden voor een constant hoge kwaliteit van het werk. De SmartForce-kouterdrukregeling zorgt volautomatisch voor een constante zaaidiepte, vooral bij wisselende grondsoorten. De automatische afstrijkerinstelling SmartControl voorkomt missers en dubbele aflegging. Met het QuickLink-snelkoppelsysteem kan zonder gereedschap een combinatie worden gemaakt met een rotorcultivator, een rotorkopeg of de CombiDisc-compacte schijveneg. Daarmee biedt de zaaicombinatie een perfecte zaaibedbereiding en zaaien in één werkgang.

Voor maximale capaciteit is de Precea verkrijgbaar in een werkbreedte van 6 m met de vooraan gemonteerde FTender-fronttank voor gelijktijdige bemesting. Intelligente oplossingen zoals individuele rijenschakeling, plaatsspecifiek werken en ISOBUS-bediening spreken voor een milieubewust en efficiënt gebruik van hulpbronnen in de precisiezaaimachine.