Centrifugaalstrooier van AMAZONE krijgt bedieningscomputer

Vanaf nu kunnen de AMAZONE aanbouwstrooiers van de serie ZA-M 02 en ZA-X 03 met de EasySet 2 bedieningscomputer worden besteld. De elektrische regeleenheid maakt een constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid, evenals vele andere gebruiksvriendelijke functies en comfortabele instelmogelijkheden. Bovendien verschijnen beide soorten kunstmeststrooiers in een nieuw ontwerp.

Meer precisie – kosten besparen, het milieu beschermen

Met EasySet 2 biedt AMAZONE voor de ZA-M serie en voor het eerst ook voor ZA-X een voordelige oplossing voor automatische hoeveelheidsregeling bij wisselende rijsnelheden. De afmetingen van de uitstroomopeningen worden aangepast door de schuifposities automatisch aan te passen, zodat de dosering altijd gelijk blijft. De gebruiker wordt dus niet gedwongen een constante rijsnelheid aan te houden, maar kan afhankelijk van het rijcomfort de situatie versnellen of vertragen. Voor het bepalen of overdragen van het snelheidssignaal kan de gebruiker optioneel gebruik maken van een X-sensor (impulsenteller), een signaalkabel (overbrengen van de tractorsnelheid) of een GPS-antenne.

  • Test
  • Test
  • Test

EasySet 2 heeft in combinatie met de elektrische schuifbediening ook het voordeel dat de afgifte zeer nauwkeurig en gecontroleerd kan worden aangepast om kosten te besparen en het milieu te ontzien. De gewenste afgifte wordt in de regelcomputer tot op de kilogram nauwkeurig ingevoerd en kan tijdens het strooiproces aan beide zijden of aan één zijde vanuit de cabine comfortabel worden vergroot of verkleind. Dit geldt ook bij het kant-, grens – en slootstrooien.

Heading 3

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ZA-M1502_Fendt_d0_kw_DJI_0508_Drama-1024x767.jpg

Meer comfort

EasySet 2 werkt zonder menu-navigatie. Dit betekent dat elke toets staat voor een functie en is zeer eenvoudig te bedienen. De doseerschuiven zijn aan beide zijden of eenzijdig elektrisch te openen en te sluiten. Door simpelweg de gewenste strooihoeveelheid in de terminal in te voeren, hoeft u niet van de tractor af te stappen en handmatig aanpassingen te maken op de schaalverdeling aan de achterkant van de machine. Het enige dat nodig is, is een 12 V stroomaansluiting voor de regelcomputer, zodat er geen hydraulische aansluitingen zijn in vergelijking met de hydraulische schuifbediening.

Een ander bijzonder kenmerk is de geïntegreerde hectareteller, waarmee de gebruiker altijd de capaciteit in zicht heeft. Bovendien beschikt de terminal over een totale hectareteller. De nieuwe machinebesturing wordt gecompleteerd door de bijzonder comfortabele functie van halfautomatische hoeveelheidskalibratie en leegmaken van de resthoeveelheden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ZA-X_903_easy_d0_kw_DJI_0868_Anschnitt-1024x767.jpg

Nieuwe look

De beproefde aanbouw kunstmeststrooiers ZA-X en ZA-M komen met een facelift optisch dichter bij de typen ZA-V en ZA-TS en vormen nu een uniforme “ZA-familie”.

De basismodellen behouden hun werkbreedtes en trechtervolumes. De nieuwe compacte aanbouw kunstmeststrooier ZA-X 03 is verkrijgbaar met werkbreedtes van 10 m tot 18 m en volumes van 500 l tot 1400 l. Optionele opzetranden maken een uitbreiding mogelijk tot maximaal 1.750 l. De ZA-M 02-serie biedt flexibele werkbreedtes van 10 tot 36 m en trechterinhouden van 1.000 l tot 1.500 l, die, afhankelijk van de bedrijfsgrootte, kan worden uitgebreid tot maximaal 3.000 l door opzetranden met smalle of brede vulopeningen.