CLAAS Industrietechnik bouwt 10.000ste EQ 2XX traploze transmissie

Paderborn, 31 oktober 2022. Omdat de EQ 2XX traploze transmissie uiterst succesvol is, heeft CLAAS Industrietechnik GmbH (CIT) in Paderborn onlangs het 10.000ste exemplaar van deze serie geproduceerd.

Door en door betrouwbaar sinds 2015

CLAAS introduceerde in 2015 de traploze EQ-technologie en heeft die sindsdien met succes weten toe te passen in tractoren van modelseries ARION 500 CMATIC en ARION 600 CMATIC. Sinds 2021 is voor deze modelseries een automatische strekrem leverbaar, die op een nauwkeurige afstemming van het motortoerental, de luchtdrukrem en overbrenging van de transmissie is gebaseerd. Vanwege deze kwaliteiten is dit remsysteem bij uitstek geschikt voor wegtransport met aanhangwagens en werkzaamheden op percelen met grootpakpersen, zaaimachines, meststrooiers, zware getrokken plantenspuiten en getrokken meststrooiers op hellingen.

De mechanisch-hydraulische variabele transmissies kenmerken zich door hun eenvoudige constructie met twee mechanische snelheidsbereiken en een daaruit voortvloeiend gelijkmatig rendement bij alle snelheden. Afhankelijk van de rijsnelheid en last wisselen de snelheidsbereiken elkaar automatisch af, waardoor er in verschillende rijstanden kan worden gewerkt. “De EQ 200 en de in 2017 geïntroduceerde EQ 220 hebben in de afgelopen jaren hun efficiëntie en robuustheid ruimschoots bewezen in duizenden ARION tractoren”, aldus Dr. Ulf Leinhäuser, directeur van CLAAS Industrietechnik. ”Een aantal van deze tractoren heeft dankzij de robuuste constructie en uitstekende afwerkingskwaliteit van onze  transmissies zonder storingen 10.000 bedrijfsuren weten vol te maken. De kwaliteit van elke afzonderlijke transmissie wordt gewaarborgd door een computergestuurde productielijn met nul tolerantie voor fouten. Vervolgens wordt een transmissie nog eens voor de volle honderd procent op een testbank gecontroleerd. Het verheugt ons dan ook dat de uitstekende prestaties van onze transmissies worden gehonoreerd door een toenemende vraag van onze klanten.” CLAAS Industrietechnik GmbH maakt deel uit van de CLAAS Groep en is gecertificeerd conform DIN ISO 9001-2015.

Strategische overeenkomst met de SDF groep voor samenwerking bij de ontwikkeling van traploze aandrijvingen voor tractoren

De samenwerking van CIT en de SDF Groep met betrekking tot de ontwikkeling van aandrijvingen bevat voornamelijk de implementatie van traploze transmissies van het type EQ 200, EQ 220 en EQ 260 in de TTV-aandrijflijn van SDF-tractoren in het hogere vermogenssegment. Daarnaast wordt nauw samengewerkt bij de gemeenschappelijke afstemming van het management van de motor en transmissie. De veelbelovende resultaten van de uitgebreide test- en validatiefase met betrekking tot efficiëntie, duurzaamheid en afstemming zijn sinds de marktintroductie eind 2020 positief beoordeeld door zowel klanten als vakbladen.