Claas-Foundation viert 25e verjaardag

De Claas-Foundation werd in 1999 opgericht onder het toeziend oog van beschermheer Helmut Claas. Vandaag, op 28 mei 2024, viert ze haar 25e verjaardag. Ter gelegenheid hiervan werd symbolisch een 25 jaar oude plataan geplant op het CLAAS-terrein, als symbool voor de voortdurende groei van de Claas-Foundation.  

De Claas-Foundation is de eerste in haar soort die zich richt op het stimuleren van jong talent op het gebied van landbouwtechniek in Oost-Westfalen-Lippe (Duitsland). “De Claas- Foundation heeft zich de afgelopen 25 jaar voortdurend ontwikkeld”, zegt Cathrina Claas-Mühlhäuser, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Met haar diverse initiatieven ondersteunt ze onderzoek in landbouw en landbouwtechnologie en maakt ze de mogelijkheden en vooruitzichten van moderne landbouwtechnologie tastbaar – vooral voor de jongere generatie, maar ook voor het grote publiek. Dit lag mijn vader nauw aan het hart. In totaal is er sinds de oprichting van de stichting meer dan 2,5 miljoen euro aan subsidies toegekend.

Ongeveer 200 studenten hebben sinds de oprichting van de stichting een Helmut Claas-beurs gekregen. De Claas-Foundation onderhoudt ook een actief netwerk met scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen in Duitsland en daarbuiten en stimuleert projecten en samenwerkingsverbanden. In totaal is er sinds de oprichting van de stichting meer dan 2,5 miljoen euro aan financiering toegekend.

In het jubileumjaar zijn er nog twee festiviteiten gepland. In juni komen voormalige beurshouders samen voor een alumnireünie. Voor ons is het belangrijk om op lange termijn persoonlijk contact te houden met onze prijswinnaars”, benadrukt Sylvia Looks van de Raad van Bestuur van de Claas-stichting. De prijsuitreiking, die elk jaar in oktober plaatsvindt en de nieuwe jonge talenten eert, vormt de feestelijke afsluiting van het jubileumjaar.

Alle werknemers die ’s middags door poort 1 het fabrieksterrein verlieten, konden de boom bewonderen en werden verrast met een kleine traktatie.
Een nieuwe boom verwelkomt alle medewerkers en bezoekers.