CLAAS LEXION 7000/8000 is ‘The coolest German thing made in the USA’

Omaha/Chicago/Harsewinkel, oktober 2022. De CLAAS high performance-maaidorsers van de modelseries LEXION 7000 en 8000 zijn door de Duits-Amerikaanse Kamer van Koophandel uitgeroepen tot ‘The coolest German thing made in the USA’. De in Harsewinkel (D), ontwikkelde LEXIONS worden voor de Amerikaanse markt geproduceerd in de CLAAS fabriek in Omaha in de Verenigde Staten. 

De – door de Duits-Amerikaanse Kamer van Koophandel in het leven geroepen – German American Business Awards worden elk jaar toegekend als eerbetoon voor uitmuntende prestaties in de Duits-Amerikaanse zakenwereld. Daarbij staan vooral kennis met betrekking tot innovatie, dienstverlening, economische ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid in het middelpunt. Voor ‘The coolest German thing made in the USA‘ werd voor de tweede keer op rij online gestemd, waarbij deze keer ongeveer 5.000 stemmen uitgebracht. De prijzen werden afgelopen 14 oktober uitgereikt in het History Museum in Chicago. 

Nieuwe maatstaven met betrekking tot efficiëntie en productiviteit 

De CLAAS modelseries van de LEXION 7000 en 8000 vielen dit jaar in de categorie ‘The coolest German thing made in  the USA‘ in de prijzen. Deze serie topmodellen maaidorsers legt nieuwe maatstaven aan als het om efficiëntie en productiviteit gaat. De machines zijn uitgerust met een automatiseringssysteem waarmee tijdens het werk – en sneller dan een chauffeur dat zou kunnen – uiterst nauwkeurig en bij hoge snelheid  in realtime  aanpassingen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de machine optimaal werkt. Desalniettemin staat bij CLAAS echter nog steeds de mens en niet de winst centraal‘, aldus het juryrapport. 

“Het verheugt ons buitengewoon en we zijn zeer vereerd dat deze prijs door de Duits-Amerikaanse Kamer van Koophandel is toegekend aan onze uiterst geavanceerde en productieve modellen van de LEXION 7000 en 8000”, aldus Matthias Ristow, President en Managing Director Business Administration, CLAAS Omaha, Inc. “Uiteraard zijn we ook trots op al onze fantastische medewerkers die dagelijks deze innovatieve machines bouwen. Het is inmiddels 25 jaar geleden dat CLAAS een productielijn voor maaidorsers in Nebraska heeft opgezet, omdat ze wisten dat agrariërs in Noord-Amerika maaidorsers nodig hadden met een capaciteit die alleen CLAAS kan leveren.“ 

De LEXION 7000 en 8000 zijn in 2019 door CLAAS geïntroduceerd. Deze high performance-maaidorsers worden in de hoofdvestiging in Harsewinkel, Duitsland, vervaardigd op een productielijn die in 2021 volledig is vernieuwd. Voor 2023 is recent een uitgebreidere modelwijziging geïntroduceerd met een nieuwe cabine en nieuwe automatische functies van CEMOS. 

Duitse bedrijven van groot belang voor de Amerikaanse markt 

Volgens een vertegenwoordiger van de Duitse industrie en handel zorgen Duitse bedrijven in de Verenigde Staten voor circa 860.000 banen. Daarmee is Duitsland op vier na de grootse werkgever en op twee na de grootste in de productie-industrie. Daarnaast staat Duitsland met investeringen van in totaal 564 miljard dollar op de derde plaats als directe investeerder. “In de Amerikaanse economie spelen vestigingen van Duitse bedrijven een belangrijke rol vanwege hun innovatiekracht en investeringen in lokale regio’s en gemeenschappen. Bovendien wordt klantondersteuning geboden en  worden uitgekiende producten, diensten en oplossingen voor klanten en partners van Duitse bedrijven ontwikkeld. Het verheugt me dan ook om deze voortreffelijke bijdragen aan de Duits-Amerikaanse economie met de German American Business Awards te mogen bekronen”, aldus Matthias Amberg, voorzitter van de Duits-Amerikaanse Kamer van Koophandel van het Midden-Westen van de Verenigde Staten (GACC Midwest).