CLAAS TRION onderscheiden als FARM MACHINE 2022

Internationale onderscheiding voor nieuwe modelserie CLAAS maaidorsers 

Harsewinkel, 14. maart 2022. De CLAAS maaidorsers van de TRION modelserie zijn door een internationale jury als FARM MACHINE 2022 onderscheiden in de categorie maaidorsers. Deze onderscheiding werd vanwege de coronapandemie digitaal toegekend. 

Elke twee jaar reikt een jury van internationale journalisten die in de agrarische wereld en landbouwtechniek zijn gespecialiseerd, de FARM MACHINE Awards uit. Gewoonlijk worden deze prijzen op de Agritechnica uitgereikt, maar omdat dit jaar deze gerenommeerde beurs niet kon doorgaan vanwege de coronapandemie, besloot de toonaangevende Deutsche Landwirtschaftsverlag (dlv) deze digitaal toe te kennen. In ongeveer drie weken werd daarvoor elke dag een prijs toegekend aan een bepaalde categorie. 

In de categorie ‘maaidorsers’ wist de CLAAS modelserie van de TRION de jury te overtuigen. “De FARM MACHINE Award is een geweldige onderscheiding voor iedereen die aan dit product heeft meegewerkt. Daarmee krijgen we bovendien erkenning voor de ontwikkeling van een sterk op onze klanten gerichte, technologisch breed opgezette middenklasse maaidorsers”, aldus Jan-Hendrik Mohr, verantwoordelijk voor oogstmachines in de directie van CLAAS. “Vrijwel nooit eerder hebben landbouwers en loonondernemers in alle belangrijke landbouwgebieden van de wereld zo in het middelpunt gestaan als bij de ontwikkeling van de nieuwe TRION. Het gevolg daarvan is dat we nu al vanaf een vermogen van 258 pk uitrustingen kunnen aanbieden die van low- tot high-spec variëren. Daarmee zijn onze klanten nu in de gelegenheid om technologisch op te schalen naar de LEXION of gewoon een eenvoudige machine voor hun dagelijkse werkzaamheden te gebruiken zonder al te veel elektronica.” 

De TRION werd met het motto ‘Fits your farm’ met 20 verschillende uitvoeringen voor het eerst in Europa geïntroduceerd in de zomer van 2021. Dankzij de veelzijdige uitrustingen en modellen is daarmee een geheel nieuwe middenklasse maaidorsers ontstaan. Vrijwel alle modellen, vanaf de vijf-schudder met een vermogen tot 258 pk tot de hybride maaidorser met dubbele rotor en een vermogen van 435 pk, kunnen met features zoals TERRA TRAC rupsbanden, invoerkanalen met riembanden, MONTANA hellingcompensatie of uitbreidingen van het CEMOS chauffeursassistentiesyteem worden uitgerust. Bovendien is nu CLAAS GPS PILOT met de CEMIS 1200 terminal voor automatisch gps-geleid sturen voor de TRION ingevoerd. 

De serieproductie van de  TRION is in februari opgestart op een volledig nieuwe productielijn voor maaidorsers  in de hoofdvestiging Harsewinkel.