CLAAS voert met succes een emissie van obligaties uit van 350 miljoen euro

Versteviging van het financiële fundament en verlenging van de looptijd van het financieringsportfolio

  • Royale orderportefeuille
  • Geraamde emissiebedrag meer dan verdubbeld
  • Extra diversificatie op basis van nieuwe investeerders

Harsewinkel, mei 2023. Vanwege de grote vraag van investeerders heeft CLAAS op 30 mei opnieuw met succes een emissie van obligaties uitgevoerd. Deze emissie van 350 miljoen euro wordt gebruikt voor algemene financiering van het bedrijf.

Henner Böttcher, Chief Financial Officer van CLAAS, zegt daarover het volgende: “We zijn uitermate tevreden met deze transactie, en dan met name tegen de achtergrond van een markt die heel hoge eisen stelt. Het hoge bedrag van 350 miljoen euro geeft samen met de royale orderportefeuille aan dat investeerders heel veel vertrouwen hebben in ons bedrijf. Daarmee wordt het fundament van onze liquiditeit wederom duidelijk verstevigd.”

Succesvolle positionering op de kapitaalmarkt

De obligaties worden uitgegeven in tranches met een looptijd van 3,25 jaar, 5,25 jaar en 7,25 jaar en zowel met vaste als variabele rente. Vanwege de grote vraag behaalde de emissie op de kieskeurige kapitaalmarkt een volume dat duidelijk ver boven het geraamde emissiebedrag van 150 miljoen ligt. Na transacties in 2015 en 2020 heeft CLAAS zich met deze emissie opnieuw met succes op de kapitaalmarkt weten te positioneren.

Met de obligaties verstevigt CLAAS het financiële fundament van het bedrijf. De obligaties zijn uitstekend afgestemd op het looptijdenprofiel, terwijl tegelijkertijd de gemiddelde looptijd van de financieringsportefeuille wordt verlengd. Bovendien wist CLAAS nieuwe investeerders uit Europa en Azië aan te trekken om daarmee de financieringsbronnen van het bedrijf verder te diversifiëren.  CLAAS werd voor deze emissie ondersteund door de Commerzbank, Deutsche Bank, HSBC en LBBW.