De Nederlandse CLAAS productconfigurator is online

Nieuwe, modern vormgegeven CLAAS productconfigurator met uitgebreide functionaliteit. De intuïtieve bediening maakt configureren eenvoudig. De applicatie bevat veel nieuwe functies en content. “Onze klanten werken ook onder de meest uiteenlopende omstandigheden, waardoor hun wensen en eisen voor onze producten verschillend zijn. CLAAS zorgt ervoor dat onze klanten hun wensen met een nauwkeurig afgestemde applicatie kunnen afstemmen om hun CLAAS machines individueel te configureren”, legt Christiane Westerkofort, manager Sales & Training van CLAAS uit.

Van digitale configuratie tot orderbevestiging
Naast de gebruiksvriendelijkheid, zorgt de nieuwe configurator er ook voor dat binnenkomende aanvragen soepel worden verwerkt. Het proces is namelijk volledig digitaal, zowel voor de configuratie van de betreffende machine door de klant als de door de dealer uitgebrachte offertes en orderbevestiging.

De configurator genereert de juiste CLAAS machine voor de klant aan de hand van verschillende opties. Productgroepen kunnen naar keuze worden geconfigureerd, er kunnen voorgestelde mogelijkheden worden gekozen en machines kunnen individueel worden aangepast.

Altijd toegang via CLAAS Connect

De nieuwe configurator is geschikt voor mobiele devices en daarmee altijd en overal toegankelijk. Een goede zoekfunctie zorgt voor een transparant en gebruiksvriendelijk zoekproces. De technische gegevens van de betreffende series worden direct weergegeven, zodat klanten een goed overzicht hebben van de verschillende modellen. De configuratie kan worden opgeslagen in CLAAS Connect en verder worden verwerkt met een code. Hiervoor is éénmalig registratie in CLAAS Connect nodig. Daarna kan een configuratie op elk gewenst moment worden opgeroepen en aangepast. Ook kan rechtstreeks een offerte of demonstratie worden opgevraagd bij een lokale CLAAS dealer.

De nieuwe configurator sluit goed aan bij de doelgroep, omdat de ontwikkeling is gedaan aan de hand van uitgebreid klantenonderzoek. De configurator wordt al door meer dan 400 CLAAS dealers en vertegenwoordigers in 130 markten gebruikt. “Het is ons doel om efficiënte communicatie te gebruiken om aan te sluiten bij de wensen van onze klanten.”, aldus Christiane Westerkofort.

De configurator is beschikbaar in Nederland via configurator.claas.com.