Exclusieve samenwerking voor NUCROP oplossing in Nederland

De Duitse agtech start-up CROP.ZONE, de Australische gewasbeschermingsspecialist Nufarm en de Nederlandse distributeur van landbouwmachines Kamps de Wild zijn trots een exclusieve samenwerking aan te kondigen op het gebied van innovatieve, hybride elektrische loofdoding en onkruidbeheersing, waarbij Kamps de Wild BV in Nederland de exclusieve machineverkoop- en supportpartner voor NUCROP zal zijn.

De door de Duitse agtech start-up CROP.ZONE ontwikkelde en in samenwerking met de Australische
gewasbeschermingsspecialist Nufarm aan de Europese landbouwsector aangeboden oplossing voor hybride loofdoding en onkruidbeheersing maakt gebruik van een geleidende vloeistof (VOLT.fuel) en elektrische stroom (VOLT.apply) om planten te dehydrateren.

Vanaf dit jaar is Kamps de Wild de exclusieve verkoop- en supportpartner van het VOLT.apply-systeem in Nederland, terwijl Nufarm verantwoordelijk is voor de verkoop van Volt.fuel aan Nederlandse distributeurs van gewasbeschermingsmiddelen. Na een zeer succesvol groundbreaker programma in 2021 wordt de NUCROP oplossing voor loofdoding van aardappelen in 2022 gelanceerd in Nederland met onkruidbeheersing als volgende stap.

DIRK VANDENHIRTZ, CEO van CROP.ZONE, zegt: “We zijn verheugd een strategische partner te hebben gevonden met meer dan 100 jaar ervaring in de distributie van landbouwmachines en een sterke band met telers. We kijken ernaar uit om met het team van Kamps de Wild samen te werken.”

Dick Melessen, Managing Director bij Kamps de Wild BV, zegt: “Als distributeur van landbouwmachines zien we dat op de markt voor onkruidbeheersing nieuwe manieren van werken worden geïntroduceerd, waarbij chemische gewasbeschermingsmiddelen anders worden ingezet. Met dit revolutionaire systeem zijn we in staat een duurzame toekomst voor onze klanten te creëren. We kijken er naar uit om deze nieuwe en milieuvriendelijke technologie samen met Nufarm en CROP.ZONE te introduceren en te distribueren.”

HILDO BRILLEMAN, Regional General Manager EuMEA bij Nufarm, voegt toe: “Met zijn expertise in het onderhoud van landbouwmachines is Kamps de Wild BV de perfecte partner voor de NUCROP-oplossing. Samen met hen en onze distributeurs van gewasbeschermingsmiddelen, brengen we deze innovatieve, hybride elektrische oplossing naar een van de grootste aardappelmarkten in Europa en bieden landbouwers een nieuw krachtig instrument voor volledige loofdoding.”

Contactpersoon bij Kamps de Wild:
Marc Slootman, Business Unit Manager
e-mail: marc.slootman@kampsdewild.nl
telefoon: +31 6 4570 4620

Contactpersoon bij Nufarm:
Christian Haschka, Head of Corporate Affairs EUMEA
e-mail: christian.haschka@nufarm.com
telefoon:+49 152 29 40 58 71

Contactpersoon bij CROP.ZONE:
Dirk Vandenhirtz, CEO
e-mail: dirk.vandenhirtz@crop.zone
telefoon: +49 240 859 803 50