Messenwals als voorbouwwerktuig voor AMAZONE Cirrus 6003-2

AMAZONE biedt nu een messenwals aan als voorbouwwerktuig voor de opklapbare Cirrus 6003-2 getrokken zaaicombinatie. Een bijzonder kenmerk is de gesloten rolkernconstructie met V-vormige omkeerbare messenopstelling. De messenwals zorgt voor extra verkruimeling van kluiterige grond en intensieve verkleining van gewasresten. Vanggewassen en hoge stoppels worden dwars op de rijrichting doorgesneden. Een ander voordeel van het gebruik van de messenwals in combinatie met de Cirrus 6003-2 is de vermindering van werkprocessen. Zo wordt de bodemstructuur ontzien, wordt de verdamping van belangrijk grondwater beperkt en worden arbeidsuren en kosten bespaard.

Veelzijdige gebruiksmogelijkheden

Bij het zaaien van graan na zonnebloemen worden veel gewasresten met de messenwals dwars doorgesneden en in de lengte uitgelijnd door de nalopende Minimum TillDisc-gegolfde schijven. Dit verbetert de aflegnauwkeurigheid aanzienlijk, omdat de zaaikouters niet worden opgetild door gewasresten.

Na de maïsoogst bevordert het gelijkmatig versnipperen en inwerken van maïsstoppels de veldhygiëne. Het gebruik van de messenwals met de Cirrus 6003-2 bespaart een extra rit met een mulchapparaat, een wals of een schijveneg voor inwerken van stoppels.

Bij direct zaaien in een staand tussengewas verbetert de messenwals het werkresultaat, indien het tussengewas intensief wordt bewerkt en indien nodig in de grond wordt ondergewerkt.

De messenwals als effectief voorbouwwerktuig voor de Cirrus 6003-2

Extreem stabiel en onderhoudsvrij

Technisch scoort de messenwals met extreme stabiliteit. Met name de robuuste rollagers en de messen van boriumstaal zorgen voor een lange levensduur. De bevestigingen voor de messen zijn bevestigd in de ronde buis van de rol. De gesloten rol is extreem ongevoelig voor stenen en vuil. Door de pendelrollagers en de glijring afdichting is de messenwals absoluut onderhoudsvrij. Aan beide zijden geslepen omkeerbare messen halveren de slijtagekosten.

Perfect werkpatroon door speciale mesopstelling

Een bijzonder kenmerk van de messenwals is de V-vormige opstelling van de messen, waardoor scheeftrekken wordt voorkomen. Bodemaanpassing wordt bereikt via afzonderlijke messegmenten. Hierdoor kan de machine gelijkmatig over de gehele werkbreedte werken, ook op oneffen terrein.

Cirrus 6003-2C in combinatie met messenwals bij het zaaien van wintertarwe na zonnebloemen

Voordelen in één oogopslag:

  • Minder ritten op het veld dankzij de gecombineerde machine
  • Kostenbesparing door minder handelingen
  • Gelijkmatige veldopkomst op sterk wisselende bodems
Bij het zaaien van tarwe creëert de messenwals als voorbouwwerktuig van de Cirrus 6003-2 een fijnkorrelig zaaibed