Nieuw: AMAZONE bedieningsterminal AmaSpread 2

Voor de weegstrooier ZA-V Profis Control biedt AMAZONE nu de nieuwe bedieningsterminal AmaSpread 2 aan. Hiermee staat in het middenklasse segment een machine specifieke terminal ter beschikking die door een comfortabele bediening en eenvoudige menu-interface overtuigt.

Modern design en intuïtieve bediening

De logische bedieningsstructuur in combinatie met het contrastrijke 4,3″-kleurendisplay garandeert een hoog bedieningscomfort met een moderne look. Alle informatie voor de afgifte, resthoeveelheden of capaciteit wordt permanent overzichtelijk weergegeven.

De terminal heeft geen uitgebreide menu-interface nodig. Elke belangrijke functie heeft een eigen knop. Alle belangrijke functies van de hoeveelheidsdosering en kantstrooi-inrichting kunnen direct met een comforttoets met achtergrondverlichting worden aangestuurd. Op deze manier is een eenhandige bediening tijdens het strooien geen probleem.

Strooigoed specifieke instellingen van max. 10 verschillende kunstmestsoorten kunnen worden opgeslagen en altijd weer worden opgeroepen. Daarnaast worden de uitgebrachte hoeveelheid, het bewerkte oppervlak en de werktijd geregistreerd en kunnen deze door de gebruiker ter informatie worden geraadpleegd.

Alle functies veilig onder controle

Naast de rijsnelheidsafhankelijke hoeveelheidsregeling is het met de AmaSpread 2 onder andere mogelijk om tot 6 secties te schakelen en de professionele weegtechniek te gebruiken. Verder kan er gereageerd worden op de omstandigheden in het veld door een snelle aanpassing van de hoeveelheid kunstmest. Via de bedieningsterminal vindt dankzij de 200 Hz-weegtechniek ook de exacte hoeveelheidsregeling plaats. Hierdoor wordt ook bij schommelende kunstmestkwaliteiten een constante afgifte gegarandeerd. In combinatie met de optioneel beschikbare hellingsensor is een exact weegresultaat ook op hellingen gegarandeerd.

Met het kantstrooisysteem Limiter V+ kan de gebruiker, afhankelijk van de grenssituatie tussen rand-, grens- en greppelstrooien, wisselen zonder de tractorcabine te verlaten. Optionele leegmeldsensoren waarschuwen de gebruiker via de AmaSpread 2 voor het leeglopen van de trechters. De mogelijkheden van de terminal worden afgerond door de integratie van de werkverlichting.

Samenvattend biedt de AmaSpread 2 voor de kunstmeststrooier ZA-V Profis Control een nieuwe manier van eenvoudige bediening met tegelijk maximale functieomvang.

Ook bij wisselende lichtomstandigheden heeft de gebruiker dankzij het contrastrijke kleurendisplay een goed overzicht over alle strooi-informatie. Alle functies kunnen tijdens het strooien intuïtief met een hand worden bereikt. Elke knop staat voor een functie. En alle functies van de weegstrooier ZA-V Profis Control kunnen met de nieuwe machine-gerelateerde bedieningsterminal AmaSpread 2 comfortabel worden bediend.

Het optionele kantstrooisysteem Limiter V+ is in het bedieningsconcept van de AmaSpread 2 geïntegreerd. Met een druk op de toets kan comfortabel op de verschillende grenssituaties met rand-, grens- of greppelstrooien worden gereageerd. De toegepaste grensstrooivariant wordt permanent overzichtelijk op het display weergegeven. De eenvoudige menustructuur garandeert een snelle bediening van alle strooierinstellingen.