Nieuw Schmotzer lineair verschuifframe VR2

SCHMOTZER biedt een nieuw verschuifframe voor zijn schoffelmachines. Het lineaire verschuifframe VR 2 overtuigt door zijn zeer compact ontwerp, zodat zijn kracht vooral opvalt bij het schoffelen onder de moeilijkste omstandigheden. 

Het nieuwe lineaire verschuifframe maakt indruk door een zeer grote verplaatsing van in totaal 600 mm (300 mm links en 300 mm rechts). Met name op bochtige kopakkers en gebieden met zijwaartse hellingen waar de tractor de neiging heeft te driften, zorgt dit ervoor dat de schoffelmachine optimaal door de rijen gewassen wordt geleid zonder deze te beschadigen of uit te schoffelen. 

Nieuw Schmotzer lineair verschuifframe VR2

Een uniek kenmerk van het nieuwe verschuifframe VR 2 is zijn extreem compacte ontwerp. De afstand tussen het trekstangen-koppelpunt van de tractor tot het koppelpunt op de schoffelmachine bedraagt slechts 470 mm. Hierdoor is de VR 2 maar liefst 450 mm korter in vergelijking met onze bekende parallel verschuifframe AV5 en tegelijkertijd is dit het meest compacte verschuifframe in deze klasse op de markt.

Het zeer compacte ontwerp vermindert de afstand tussen het zwaartepunt van de schoffelmachine en de tractor aanzienlijk en dus ook de hefboomwerking van de machine op de tractor. Dit heeft meerdere positieve effecten.

Enerzijds heeft de tractor beduidend minder hefvermogen nodig. Anderzijds is door de geringere zwaartepuntafstand aanzienlijk minder frontgewicht benodigd, een echt pluspunt bij de bodembescherming en bij het werken op hellingen. Bovendien zorgt de geringere zwaartepuntafstand ook voor een aangenamer rijgedrag op de weg. 

Een belangrijk kenmerk van het nieuwe verschuifframe VR 2 is de geïntegreerde, centrale oliecirculatie. Hiermee worden de hydraulische functies van de camerabesturing, en de Section Control van de parallellogrammen voorzien van de benodigde oliehoeveelheid. Derhalve stellen met name volledig uitgeruste schoffelmachines aanzienlijk lagere eisen aan de olieopbrengst, de oliehoeveelheid en de olietoevoer via de tractor.

Verder zijn alle hydraulische en elektronische componenten optimaal beschermd, door montage achter panelen. Voor meer onderhoudsgemak zijn alle smeerpunten van de verschuifeenheid op de VR 2 centraal samengevat, zodat het onderhoud hiervan in de kortst mogelijke tijd kan worden uitgevoerd. 

Nieuw Schmotzer lineair verschuifframe VR2