Nieuwe AMAZONE opbouwzaaimachine Cataya Special EcoLine

Met de nieuwe Cataya Special EcoLine biedt AMAZONE een voordelig instapmodel in de wereld van de AMAZONE zaaicombinaties en breidt hiermee het programma Cataya opbouwzaaimachines aan de onderkant uit. De nieuwe uitrustingsvariant treedt in de voetsporen van de beproefde AD opbouwzaaimachine.

De laatste AD 3000 Super rolde eind vorig jaar van de productielijn. Een succesverhaal van meer dan 30-jaar begon in 1988, toen de AD voor zaaicombinaties werd geïntroduceerd. Bij de nieuwe Cataya 3000 Special EcoLine gaat het om een geselecteerde machine-uitrusting die tegen een gunstige prijs wordt aangeboden, maar toch hoge prestaties en betrouwbaarheid in dit segment biedt. De opbouwzaaimachine met een werkbreedte van 3 m heeft een zaadtank met een inhoud van 650 liter en een grote opening voor snel en probleemloos vullen. De 24 onderhoudsvrije RoTeC-zaaischijven met een rijafstand van 12,5 cm zorgen voor een precieze zaadaflegging. De opbouw van de zaaivoor en de optimale geleiding van het zaad in de grond gebeurt aan de ene kant door de zaaischijf en aan de andere kant door een vorentrekker. De dieptegeleideschijf Control 10 of de dieptegeleiderol 25 voorkomen dat grond aan de zaaischijf blijft kleven en zorgen ervoor dat de ingestelde zaaidiepte exact wordt aangehouden. Voor het gelijkmatig afdekken van het zaadgoed dient de standaard exakteg die ook bij het mulchzaaien met grote hoeveelheden stro zonder verstoppingen werkt.
De AmaLog+ bedieningsterminal ondersteunt de bestuurder bij de schakeling van de rijpaden Andere functies zijn de dag- en totaal hectareteller, vulniveaucontrole en toerentalbewaking van de mechanische aandrijving. De verkeersverlichting aan de achterzijde zorgt voor veilig wegtransport, zelfs in het donker.

SmartCenter voor kalibratie

De kalibratie kan op het centrale instelcentrum SmartCenter, dat zich aan de linkerkant van de machine bevindt, worden uitgevoerd. Hier zijn alle instelopties duidelijk zichtbaar in een tabel opgenomen. Het voorselectiecircuit van de doseerinrichting gebeurt via een bedieningshendel waarmee de bodemklep op de verschillende zaden en zaadhoeveelheden wordt ingesteld.

Met een tweede hendel kan de bestuurder de machine instellen op kalibreren of zaaien. Hiervoor wordt in de doseerinrichting een klep ingesteld, waarmee het zaad ofwel naar de kouters of naar de kalibreergoten wordt gevoerd. De twee kalibreergoten kunnen gemakkelijk onder het SmartCenter vandaan worden gehaald. De kalibreeruitrusting wordt gecompleteerd door een stevige opvouwbare emmer en een hangweegschaal met verlicht digitaal display. Beide worden onder het deksel van de zaadkast opgeborgen om ruimte te besparen als deze niet worden gebruikt. Het stappenwiel kan tijdens het kalibreren in de parkeerstand blijven staan.

Het comfortabele doseersysteem Precis

Het pronkstuk van de Cataya Special EcoLine is het nieuwe Precis doseersysteem dat uiterst gebruiksvriendelijk is en de insteltijden verkort. De sluitschuiven met 2 vergrendelstanden zorgen voor een snelle omschakeling van normaal zaad naar fijn zaad en omgekeerd. Ook nieuw zijn de geïntegreerde uitlooptrechters, die resthoeveelheden in de zaadtank tot een minimum beperken, brugvorming tussen de uitlopen voorkomen en het reinigen van de tank vereenvoudigen. Er zijn ook centraal verstelbare kalibreerkleppen waarmee de zaaimachine snel en eenvoudig kan worden omgeschakeld van zaaien naar kalibreren. De zaaias wordt mechanisch aangedreven met een stappenwiel.

Alles uit één hand – Flexibiliteit met QuickLink

Dankzij het QuickLink-snelkoppelingssysteem kan de zaaimachine heel eenvoudig, snel en zonder gereedschap aan de rotorkopeg KE Rotamix of de rotorcultivator KX Cultimix en KG Cultimix worden gekoppeld.