NUCROP WINT BRONZEN SIKKEL 2022

Biddinghuizen, 14 september 2022 – Innovatieprijs uitgereikt op eerste beursdag AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.

De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel 2022 toegekend aan de Nucrop van Kamps de Wild BV: “Een nieuwe, duurzame manier van loofdoding door gebruik van geleidende vloeistof en elektrische stroom waardoor het behandelde loof binnen een werkgang wordt gedood en de groei onmiddellijk stopt. Loofdoding is hiermee geheel zonder chemie mogelijk.

Een waardevolle innovatie voor de sector die de Bronzen Sikkel 2022 meer dan verdient.” De innovatieprijs is uitgereikt op de eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen, het grootste agro-evenement van Nederland. Daar lanceren ruim 200 fabrikanten, importeurs en dealers talrijke primeurs voor boeren en loonwerkers. Een vakjury beoordeelde in welke mate alle innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn en koos de winnaar uit 10 genomineerden.

Tweede prijs voor Agrifac Machinery BV en derde prijs voor Kverneland

De jury kende een tweede prijs toe aan Agrifac Machinery BV voor de AtmosAdaptivePlus: “Een systeem met geïntegreerd weerstation waarmee de veldspuit zich elke paar seconden automatisch aanpast aan de lokale omstandigheden (temperatuur, luchtvochtigheid, windkracht en -richting), met dynamische spuitinstellingen waardoor alle middelen nog exacter worden toegediend en effectiever benut”, aldus de vakjury. De derde prijs was voor de Pudama van Kverneland: “Maakt systematisch en gericht toedienen van kunstmest tijdens het zaaien van maïs mogelijk, door in clusters kunstmest exact bij het maiszaadje aan te brengen. Dit leidt tot een forse besparing van kunstmest, zonder verlies van maisopbrengst”, aldus de vakjuryleden Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Bas van Hattum (Misset Uitgeverij, TREKKER en Boerderij), Hessel Doornbos (Agrio/Trekkerweb.nl) en Job Hiddink (LTO/Nieuwe Oogst).

Het volledige persbericht is te lezen op de website van AgroTechniekHolland >>>