Spuitboomgeleiding ContourControl voor de gedragen veldspuit UF 02

Maximale precisie en efficiëntie voor de gedragen veldspuit

Voor de UF 1602 en 2002 met spuitboombreedtes vanaf 27 m biedt AMAZONE nu naast de automatische spuitboomgeleiding DistanceControl als alternatief de volautomatische, actieve spuitboomgeleiding ContourControl aan.

De actieve spuitboomgeleiding ContourControl garandeert een absoluut nauwkeurige toepassing bij hoge rijsnelheden voor maximale capaciteit met nauwkeurige en lage boomhoogte met lage drift. Dit maakt een belangrijke bouwsteen voor nauwkeurige, effectieve en milieuvriendelijke gewasbescherming mogelijk, zelfs voor middelgrote tot kleinschalige landbouwbedrijven.

ContourControl
Met de actieve spuitboomgeleiding ContourControl biedt AMAZONE toonaangevende, volautomatische en hydraulisch werkende spuitboomgeleiding, ook voor gedragen veldspuiten. De spuitboomhelling wordt bediend via een hydraulische cilinder die aan beide zijden is voorgespannen. Snel schakelende hydraulische kleppen brengen de spuitboom in de gewenste positie.

Volautomatische actieve spuitboomgeleiding ContourControl

Daarbij worden alle storingsvariabelen veroorzaakt door oneffenheden in de ondergrond en andere invloeden tijdens het rijden actief verminderd. Hetzelfde principe wordt gebruikt om de cilinders te besturen voor het opwaarts en neerwaarts scheefstellen van de beide topdelen. Hierdoor kan de spuitboom zeer variabele contouren volgen om een optimale boomhoogte aan te houden over de gehele werkbreedte, zelfs in zwaar heuvelachtig terrein.

Minder dan 50 cm boomhoogte met 25 cm dopafstand
In combinatie met de AmaSwitch 4-ling dophouder en 25 cm dopafstand kunnen boomhoogtes van minder dan 50 cm ook met absolute precisie worden gehandhaafd.

AmaSwitch met 4-ling dophouder en adapterset voor een echte 25 cm dopafstand

Flex-bediening
De standaard elektro-hydraulische Flex-bediening van de spuitboom met ContourControl kan elk scharnierpunt in de spuitboom afzonderlijk aansturen. Uitklappen tot een kleinere werkbreedte is dus mogelijk vanaf de tractorstoel. De overbelastingsbeveiliging in het hydraulische systeem wordt tegelijkertijd gebruikt als obstakelbeveiliging bij het werken op kleinere werkbreedtes. Door de individuele besturing van de hydraulische cilinders op de scharnierpunten kunnen per spuitboomzijde maximaal twee segmenten tegelijkertijd uitklappen. Dit verkort de insteltijden bij het inklappen en uitklappen aanzienlijk.

Toekomstbestendige technologie
Nieuwe en innovatieve technologieën, bijvoorbeeld rijtoepassing in rijenculturen of spot-toepassing van onkruid, kunnen dus ook worden geïntroduceerd op het gebied van gedragen veldspuiten.

  • Snelle en nauwkeurige spuitboomgeleiding voor maximale prestaties
  • Boomhoogte van minder dan 50 cm in combinatie met AmaSwitch, 4-ling dophouder en 25 cm dopafstand voor minimale drift
  • Flex-bediening voor zeer snel in- en uitklappen
  • Eenvoudige ombouw van werkbreedteprofielen naar verminderde werkbreedte met geïntegreerde obstakelbeveiliging voor gebruik in verschillende rijpadsystemen
  • Toekomstbestendige technologie optimaal toegerust voor rijen- en spottoepassing
Exacte boomhoogte voor minder drift