Succesvolle Amatechnica 2024 met een groot aantal vakbezoekers uit binnen- en buitenland

Onder het motto “Ideas for future” presenteerde de Amatechnica 2024 zich met veel succes aan ongeveer 6.500 boeren, loonbedrijven en verkooppartners die vanuit 40 landen naar het hoofdkantoor van Amazone in Hasbergen-Gaste waren gereisd. Bij perfect weer bood de eigen beurs volop mogelijkheden om meer te weten te komen over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties bij Amazone.

Het concept, bestaande uit machinepresentaties in de praktijk en in de ring, een innovatiepresentatie in het expositiecentrum, een bijbehorende machinetentoonstelling evenals fabrieksrondleidingen en een oldtimershow met zo’n 120 historische tractoren, sloeg perfect aan bij de vakbezoekers. Een stevige “after-field party” in de grote feesttent direct naast het fabrieksterrein droeg bij aan een succesvolle afsluiting van de dag.

Agritechnica nieuwe producten in gebruik
In het middelpunt van de belangstelling van bezoekers stonden bovenal de vele innovaties die Amazone afgelopen november op de Agritechnica 2023 heeft gepresenteerd. Nu konden de experts de innovatieve grondbewerkingsmachines en zaaimachines in actie zien, niet alleen in de tentoonstellingsruimte, maar ook op het nabijgelegen veld. De gloednieuwe getrokken precisiezaaimachine Precea 6000-TCC was er ook en hij mocht zijn prestaties en precisie demonstreren. Het bijzondere aan deze krachtige machine met 6 m werkbreedte is de mogelijkheid om te worden uitgerust met het centrale zaadtoevoersysteem Central Seed Supply of met decentrale zaadcontainers op elke zaaiunit. Ter gelegenheid van het 75e jubileum van de Amazone zaaitechniek werd een uitgebreide selectie historische zaaimachines en zaaimachinecombinaties en alle huidige producttypes gepresenteerd. Deze tentoonstelling bood bezoekers een fascinerende reis door de ontwikkeling van de zaaitechniek. Vele andere machines, ook op het gebied van de bemestings- en gewasbeschermingstechniek, werden door het Amazone team in indrukwekkende ringpresentaties voorgesteld.

De expertise op het gebied van tuin- en parktechniek werd gepresenteerd als onderdeel van een speciale tentoonstelling waar bezoekers kennis konden maken met gespecialiseerde machines en werktuigen voor groenonderhoud en het opruimen van wegen in de winter.

Veel gasten maakten ook gebruik van de gratis pendelbus om het ultramoderne onderdelencentrum op de locatie Tecklenburg-Leeden te bezoeken. Er werd nog een stop gemaakt bij de nieuwe Amazone proefboerderij Wambergen. Een plek waar Amazone de nieuwste akkerbouw- en plantenteeltconcepten ontwikkelt en test. Tijdens het expertforum “Akkerbouwdialoog” gaven gespecialiseerde presentaties en demonstraties de deelnemers een dieper inzicht in efficiëntiethema’s zoals precisielandbouw en de eerste resultaten van de nieuwe rij-gebaseerde akkerbouwmethode “Controlled Row Farming” (CRF).

Amazone wil graag alle bezoekers, partners en medewerkers bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van de interne Amatechnica tentoonstelling en kijkt ernaar uit om u weer te zien op de volgende Amatechnica.