Thomas Spiering versterkt het management van de CLAAS Groep

Op 1 oktober 2023 treedt Thomas Spiering toe tot de Raad van Bestuur van CLAAS Group. Hij zal onder meer verantwoordelijk zijn voor de Business Unit Zelfrijdende Oogstmachines. Hij rapporteert aan CEO Jan-Hendrik Mohr.

“We zijn verheugd dat we met Thomas Spiering een ervaren manager hebben binnengehaald voor deze belangrijke rol in de Raad van Bestuur van de Groep,” zegt Cathrina Claas-Mühlhäuser, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de CLAAS Groep. “Hij kent CLAAS als geen ander en dankzij zijn verschillende standplaatsen in Duitsland en het buitenland is hij uitstekend toegerust voor zijn nieuwe managementtaak. Wij danken hem voor het uitstekende werk dat hij tot nu toe heeft verricht en wensen hem een goede start en veel succes in zijn nieuwe functie.”

Thomas Spiering, geboren in Herzebrock-Clarholz in Westfalen (Duitsland), werkt al 22 jaar voor de CLAAS Groep. Na zijn studie bedrijfskunde bekleedde hij verschillende specialistische en managementfuncties op het gebied van controlling, verkoop en financiën in Duitsland en in het buitenland. Vanaf juni 2015 was Thomas Spiering, in het kader van detachering, vijf jaar lang CFO van CLAAS UK in Saxham, Verenigd Koninkrijk, en vanaf 2017 was hij ook CFO van CLAAS Frankrijk en verantwoordelijk voor de regio West-Europa in de Sales en Service Business Unit. Sinds juli 2020 geeft hij als Senior Vice President succesvol leiding aan de regio Midden-Europa.

De Raad van Bestuur van CLAAS Groep zal vanaf 1 oktober 2023 uit vijf leden bestaan. Naast CEO Jan-Hendrik Mohr en de nieuw benoemde Thomas Spiering zijn dat CFO Henner Böttcher, Dr Martin von Hoyningen-Huene (BU’s Tractors & Forage, Technology & Systems Division) en Christian Radons (BU Sales & Service).