Volker Claas overleden

Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van de heer Volker Claas. Met respect kijken wij naar zijn inzet en betrokkenheid bij CLAAS en betuigen wij ons medeleven aan de familie.
Namens het CLAAS Team van Kamps de Wild

Hier volgt het officiële persbericht vanuit CLAAS:

Harsewinkel, 21 januari 2022. Volker Claas, sinds lange tijd lid van de Aandeelhouderscommissie van de CLAAS Groep, is na een ernstige ziekte op 57-jarige leeftijd overleden. Volker Claas, zoon van Reinhold Claas, is de kleinzoon van de oprichter van de onderneming, August Claas.

Hij was van 2000 tot 2005 lid van de Raad van Commissarissen en vanaf 2005 van de Aandeelhouderscommissie. Naast zijn functie als aandeelhouder en vertegenwoordiger van de familie, was Volker Claas vanaf 1994 ook actief betrokken bij de bedrijfsactiviteiten. Zijn specialiteit was marktonderzoek, dat hij vanaf 2004 leidde en uitbouwde tot een belangrijke divisie van het bedrijf.

“Volker Claas was decennialang nauw betrokken bij CLAAS. Het was zijn ambitie om onze klanten zo goed mogelijk te leren kennen en hun volledige tevredenheid te garanderen. Zijn jarenlange expertise leverde een waardevolle bijdrage aan de groei van ons familiebedrijf en de penetratie van nieuwe markten”, aldus Thomas Böck, voorzitter van de Raad van Bestuur van de CLAAS Group

Zijn uitgebreide vakkennis en adviezen, met name op het gebied van marketing en verkoop, alsmede kwesties met betrekking tot strategische oriëntatie, werden door iedereen zeer gewaardeerd. Hij was diep in de onderneming geworteld dankzij zijn jarenlange succesvolle werkzaamheden in managementfuncties. Medewerkers, klanten en partners waardeerden hem vooral om zijn nuchtere en persoonlijke manier van doen.
Het overlijden van Volker Claas laat zijn familie, de aandeelhouders, de Groepsdirectie en het personeel diepbedroefd achter.