XERION 12 wint gerenommeerde iF Design Award

De XERION 12-serie van CLAAS heeft sinds de presentatie in de zomer van 2023 al talrijke internationale prijzen in de wacht gesleept. Nu behoren de krachtigste CLAAS trekkers aller tijden ook tot de winnaars van de iF Design Awards 2024.

CLAAS producten hebben een lange geschiedenis met de iF Design Awards. De eerste awards werden meer dan 40 jaar geleden uitgereikt voor de DOMINATOR 8-serie en de ROLLANT RAPID 56 – de eerste non-stop rondebalenpers die klaar was voor serieproductie. Tot nu toe hebben 19 CLAAS producten de iF Award ontvangen voor hun baanbrekende ontwerp, waarvan er vijf de iF Gold Award ontvingen. De meest recente winnaars van de award zijn de in 2023 gepresenteerde XERION 12 grote tractoren, waarvan het uiterlijk vooral wordt gekenmerkt door het Y-ontwerp van de motorkap dat in 2019 werd geïntroduceerd met de LEXION 5000 – 8000. In het juryrapport staat: “De opvallende verhoudingen worden geaccentueerd door het functionele exterieurdesign zonder te dominant over te komen. Dit maakt de CLAAS XERION tot een onderscheidende en opmerkelijke machine.”

Markus Matthies, Team Lead Industrial Design en verantwoordelijk voor het ontwerp van de XERION 12-serie, verklaart: “Vanaf de eerste scribbles in 2018 tot de internationale presentatie van de XERION op Agritechnica 2023 hebben we over afdelingen heen met veel passie aan dit geweldige project gewerkt. Na eerdere internationale onderscheidingen zoals Tractor of the Year 2024, Farm Machine Award en AE50, is de iF Design Award opnieuw een uitstekende erkenning van deze teamprestatie.”

De jury oordeelde: “De opvallende verhoudingen worden geaccentueerd door het functionele exterieurdesign zonder te dominant over te komen.”