Zes nieuwe CLAAS FL C voorladers voor de ELIOS, AXOS en ARION. Innovatief ontwerp en beter zicht

Le Mans/Harsewinkel, oktober 2023. De huidige FL C serie met geïntegreerde mechanische parallelle geleiding wordt opgevolgd door een nieuwe generatie innovatieve voorladers met duidelijk verbeterde prestaties en comfort. Deze nieuwe modellen zullen voor het eerst te zien zijn op de komende Agritechnica.

De zes nieuwe modellen van de FL 40 C tot FL 140 C beschikken over een hefvermogen variërend van 940 tot 2490 kg (gemeten 80 cm vóór het draaipunt van de laadbak) en een uitbreekkracht van 1820 tot 3120 kg. De maximale hefhoogte bij het draaipunt van de laadbak is 3,50 – 4,50 m.

Met de nieuwe voorladers van serie FL C worden de  ELIOS, AXOS en ARION productieve laadmachines.

Het innovatieve ontwerp met driedelige laadarm is direct herkenbaar en perfect afgestemd op het verdere uiterlijk van de CLAAS tractoren. Dankzij de dubbele hoek van de laadarm ligt het draaipuntmechanisme van het parallellogram meer dan 20 cm lager. De chauffeur heeft daardoor nog beter zicht op het aanbouwframe en aanbouwwerktuig, omdat de voorste dwarsbalk 10 cm lager is aangebracht.

Ook bij het nieuwe ontwerp blijven stabiliteit en hoge afwerkingskwaliteit kernwaarden van de CLAAS voorladers. De laadarm is ontworpen voor veeleisend en zwaar gebruik, waarbij alle hydraulische slangen afgeschermd in het frame zijn ondergebracht.

Dankzij de drievoudig opgebouwde voorladerarm wordt het zicht naar voren en op aanbouwwerktuigen verbeterd. Automatisch terugstellen van de laadbak is als optie leverbaar.

Beproefde comfortfeatures overgenomen

Het van de FL en FL C voorladers bekende FITLOCK koppelingssysteem blijft gehandhaafd. Hierbij wordt de vergrendeling volledig automatisch en mechanisch uitgevoerd, waarbij voor het ontgrendelen alleen een kleine hendel op de laadarm moet worden bediend. Met behulp van de MACH multikoppeling kunnen alle hydraulische en elektrische leidingen in een handomdraai op de tractor worden aangesloten. Omdat er voor de rest geen stekkerverbindingen vereist zijn, kunnen frontladers snel en veilig worden bevestigd.

Naast automatische, mechanische vergrendeling van werktuigen kunnen met behulp van het als optie leverbare hydraulische FASTLOCK systeem werktuigen door middel van een druk op de knop comfortabel vanuit de cabine worden vergrendeld. De derde en vierde functie kunnen met behulp van een verbinding met de MACH 2 snelkoppeling met vlakke afdichtingen worden aangesloten. Voor de derde functie is als optie een drukontlastingsfunctie leverbaar.

Het automatisch terugstellen van de laadbak zorgt niet alleen voor meer comfort voor de chauffeur maar ook voor een hogere productie. Dankzij deze functie wordt de laadbak na het kippen automatisch in de horizontale laadstand teruggezet. 

De als optie leverbare led-werklampen zorgen in het donker voor een perfecte verlichting van de omgeving waar de laadwerkzaamheden worden uitgevoerd. En dankzij het nieuwe ontwerp en nieuwe features worden de ELIOS, AXOS en ARION nóg productievere modellen.

De voordelen van de nieuwe CLAAS FL C voorladers in één oogopslag:

  • nieuwe, innovatieve, drievoudig opgebouwde voorladerarm
  • beter zicht op werktuigen en het gebied vóór de tractor
  • zes ELIOS, AXOS en ARION modellen met een hefvermogen variërend van 940 tot 2490 kg
  • stabiele laadarm voor hoge lasten en veeleisend gebruik
  • geïntegreerde mechanische parallelle geleiding
  • met FITLOCK automatisch en mechanisch werktuigen snel en veilig aanbouwen
  • FASTLOCK multikoppeling voor hydraulische en elektrische leidingen
  • MACH 2 koppeling met vlakke afdichtingen voor de derde en vierde functie
  • drukontlastingshendel voor derde functie
  • automatisch terugzetten van laadbak optie