Zeven jaar fabrieksgarantie tegen corrosie op AMAZONE kunstmeststrooiers

Het beste van twee werelden – kathodische dompellak gecombineerd met poedercoating

Het lakwerk van een kunstmeststrooier wordt zwaar belast. De coating moet de machine beschermen tegen corrosie, vooral bij het omgaan met kunstmest en vocht. Voor de gedragen kunstmeststrooiers ZA-V, ZA-TS en de grote getrokken strooier ZG-TS past AMAZONE sinds modeljaar 2022 een nieuw premiumlakproces toe.

Enerzijds is dit een kathodische dompelcoating (KTL) als grondlaag voor de best mogelijke bescherming aan de binnenwanden van het frame. Anderzijds zorgt een poedercoating voor een extra dikke laklaag als verhoogde bescherming tegen mechanische belasting en geeft de kunstmeststrooier een hoogwaardige visuele afwerking.

Zorgeloos met fabrieksgarantie tegen doorroesten
AMAZONE biedt nu een speciale garantie voor deze producttypen in de vorm van een fabrieksgarantie van zeven jaar tegen doorroesten. De garantie kan eenvoudig en kosteloos worden aangevraagd in het digitale klantenportaal myAMAZONE op www.amazone.net/myAMAZONE onder de daar vermelde voorwaarden.

Meerdere laklagen
Het premium lakken wordt uitgevoerd in vier stappen. Het bijzondere aan deze meerlaagse coating is de combinatie van een kathodische dompellak coating en poedercoating. In de eerste stap wordt het basismateriaal in 14 bewerkingsfasen gereed gemaakt voor de lak. Dit omvat bijvoorbeeld herhaaldelijk beitsen en ontvetten. Vervolgens worden de kunstmeststrooiers onderworpen aan een zinkfosfatering om roestvorming zo goed mogelijk tegen te gaan. De derde stap omvat een dikke laag KTL-dompelprimer. Als laatste krijgen de kunstmeststrooiers de poedercoating. Door het aanbrengen van een bijzonder sterke poedercoating wordt de strooier nog beter beschermd tegen mechanische belasting en krijgt hij door inbranden een dubbele corrosiebescherming.